Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 september 2018

Sparris med ägg – snabblagad lunch

Underbart väldoftande gräslöksolja ringlad över nykokt sparris. Kan lunchen bli godare än så?

 Den svenska sparrissäsongen är kort men intensiv.
Den svenska sparrissäsongen är kort men intensiv. FOTO: Katarina Ekeström

Svensk sparris är en primör med kort och intensiv säsong kring maj och juni. Men det finns trots allt sparris att köpa året om. Så vill du få lite vårkänslor – testa detta goda och snabba lunchrecept med sparris, ägghack och gräslök.

Läs också: Så skördar du sparris – allt du behöver veta!

Sparris med ägg

Skriv ut

Ingredienser: (2 personer)

  • 1 knippa grön sparris
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 msk hasselnötter
  • ½ msk pumpafrö
  • ½ dl majonnäs
  • Gräslöksolja
  • ¾ dl rapsolja
  • 1 knippa gräslök
  • 1 nypa salt

Gör så här:

  1. Börja med gräslöksoljan. Hetta upp oljan till ungefär 60 grader. Testa gärna med en termometer. Mixa gräslöken tillsammans med salt och den varma oljan som kommer att få en fantastisk färg och dofta underbart.
  2. Bryt den nedersta torra änden av sparrisen. Koka upp lättsaltat vatten i en vid kastrull.
  3. Skala äggen och hacka dem grovt. Hacka hasselnötterna grovt. Hetta upp en stekpanna och rosta nötter tillsammans med pumpafrön och lite salt.
  4. Koka sparrisen 5-7 minuter beroende på hur tjocka de är.
  5. Lägg upp sparrisen på tallrik och lägg på ägghacket. Klicka på majonnäsen, strö över rostade nötblandningen och droppa över oljan.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen