Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 6 december 2016

Knäckigt bräck med havssalt

Trött på kletiga knäckformar som krånglar? Häll ut smeten direkt på bakplåtspapper istället. Så mycket enklare – och underbart gott!

Så enkelt gör du knäckbräck med havssalt

kaksplit

Du behöver

3 dl vispgrädde
3 dl ljus sirap
3 dl strösocker
60 g smör
1 msk havssalt

Så här gör du

1. Ta fram en tjockbottnad kastrull som du blandar grädde, sirap, socker och smör i.
2. Koka upp under omrörning och låt koka på medelvärme till 130 grader i cirka 25 minuter. Har du ingen kökstermometer så gör kulprovet i stället. Och tänk på att koktiden varierar beroende på hur vid kastrullen är. Rör om då och då. (Om du väljer någon av smaksättarna som är föreslagna längst ner i artikeln så är det dags att röra ner den nu.)
3. Häll upp smeten på en bakpappersklädd plåt. Strö över flingsaltet (eller annan vald topping) direkt när smeten hällts ut.
4. Låt knäcken svalna och bryt sedan i bitar. Förvara i kyl eller frys.

Smart tips!

Skölj baksidan, där pappret sitter, under kranen med lite ljummen vatten så lossnar knäcken lättare.

Fler smarriga smaktips!

Gillar du inte havssalt eller vill testa andra smaker så får du smarriga tips här:

Smaksättare
Lakritspulver, hackad mandel, pistaschnötter, saffran, vanilj, kakao, pepparmintsolja.

Topping
Kokosflingor och finrivet limeskal, hackade nötter, frön, krossade polkagriskarameller, salt lakritsgodis. Toppa knäcken direkt när smeten hällts ut på plåten eller i formen.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen