Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 februari

Sockerbullar

Saftiga sockerbullar är en klassisk fikafavorit. Detta härliga recept ger vansinnigt goda bullar.

 Saftiga och ljuvligt goda sockerbullar.
Saftiga och ljuvligt goda sockerbullar. FOTO: Jonas Larsson

‘Kakburken’ är namnet på en av Sveriges populäraste Facebook-grupper.

Nu har konditorn Mia Öhrn samlat 50 av de mumsigaste recepten från gruppen till den maffiga boken Kakburken – Hela Sveriges bästa bakverk.

Marie Klangebo, som står för det här receptet, är en riktig fikaentusiast och de här ljuvliga sockerbullarna brukar vara omåttligt populära!

Läs också: Härligt mumsig pinocchiotårta

 Mia Öhrn har skrivit boken ”Kakburken – Hela Sveriges bästa bakverk”. De här sockerbullarna är en riktig favorit!
Mia Öhrn har skrivit boken ”Kakburken – Hela Sveriges bästa bakverk”. De här sockerbullarna är en riktig favorit! FOTO: Jonas Larsson

Maries sockerbullar

Skriv ut

Ingredienser (20-25 bullar):

  • Deg
  • 4 dl gräddmjölk (blanda grädde och mjölk)
  • 50 g jäst
  • 1 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk salt
  • 1 krm hjorthornsalt
  • 1 ½ tsk nystött kardemumma
  • 14 ½ dl vetemjöl
  • 200 g rumsvarmt smör
  • Till pensling och doppning
  • smör
  • strösocker
  • malen kanel
  • vaniljsocker
  • nystött kardemumma

Gör så här:

  1. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt ägget. Är du otålig kan du först värma upp mjölken, annars går det bra att låta den vara kylskåpskall.
  2. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. Knåda degen 5–10 minuter för hand eller i köksassistent. Låt jäsa cirka 40 minuter.
  3. Dela degen i 20–25 delar. Forma antingen till runda bullar eller kringlor. Låt jäsa i 30–40 minuter.
  4. Grädda bullarna i 225 grader i 6–7 minuter. Bullarna ska inte penslas före gräddningen.
  5. När bullarna har svalnat så penslas de med smält smör och doppas sedan i strösocker som blandats med kanel, vanilj och kardemumma.

Recept: Marie Klangebo

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen