Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 16 december 2016

Sockerfritt äppelmos – så enkelt gör du det själv

Trött på köpemos med massor av socker och tillsatser? Då ska du koka eget äppelmos i stället. Det här receptet är snabbt och enkelt.

Så gör du sockerfritt äppelmos

Appelmos

Det här behöver du

1 kg syrliga svenska äpplen
1/2 dl vatten

Så här gör du

1. Välj väl mogna äpplen, dock inte övermogna.
2. Skala och kärna ur äpplena med en potatisskalare och skalkniv. Lättast om du skär i klyftor. Skär bort skadade partier och insektsangrepp.
3. Lägg de ansade äppelklyftorna i kallt vatten så att de inte mörknar.
4. Koka upp på svag värme. Äpplena får inte brännas vid. Rör om då och då. Känn med en provsticka att äpplena är mjuka.
5. Kör äppelklyftorna till mos i matberedare. Fyll skålen till hälften så att moset inte rinner över. Mixa i ett par omgångar.
7. Häll upp i frysburkar i passande storlekar. Låt svalna och sätt på lock.

Tips 1: Det går alldeles utmärkt att djupfrysa ditt mos. I frysen håller mosets i cirka 1 år. Ta fram så mycket som går åt och låt tina i kylskåp.

Tips 2: Moset blir extra gott om du smaksätter med kanelstång och/eller vaniljpulver.

Tips 3: Du kan också mosa äpplena för hand eller riva på rivjärn så får moset en grövre struktur.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen