Recept 21 augusti
Sockerkaka med plommon i kryddig lag
Plommon är jättegott! Med sockerkaka och kryddig lag så blir det ännu godare. Servera lite vispgrädde till och njutningen är total. Testa redan i dag!
Receptet kommer från Tareq Taylors kokbok Grilla som ges ut av Bonnier Fakta. Boken publicerades 2023.
Läs också: Glaserad honungskaka med kamomill
Sockerkaka med plommon i kryddig lag
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 8 plommon
- 4 bitar sockerkaka
- Kryddig sockerlag
- 2 dl strösocker
- 4 dl vatten
- 3 stjärnanis
- 1 kanelstång
- 6 kardemummakapslar
- Till servering
- vispgrädde
Gör så här
- Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull så att sockret smälter.
- Ta av från värmen.
- Dela plommonen i halvor och kärna ur dem.
- Grilla halvornas snittyta på galler direkt över glöden i några minuter.
- Ta bort plommonen från grillen och lägg ner dem varma i lagen.
- Skär sockerkakan i tjocka skivor.
- Grilla dem på gallret direkt över glöden på båda sidor tills de får fina grillränder – det tar bara några minuter.
- Fördela sockerkaka och plommon på portionstallrikar, skeda över lagen och servera med en klick grädde.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.