Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 augusti

Sockerkaka med plommon i kryddig lag

Plommon är jättegott! Med sockerkaka och kryddig lag så blir det ännu godare. Servera lite vispgrädde till och njutningen är total. Testa redan i dag!

FOTO: Simon Bajada

Receptet kommer från Tareq Taylors kokbok Grilla som ges ut av Bonnier Fakta. Boken publicerades 2023.

Läs också: Glaserad honungskaka med kamomill

Sockerkaka med plommon i kryddig lag

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 plommon
  • 4 bitar sockerkaka
  • Kryddig sockerlag
  • 2 dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 3 stjärnanis
  • 1 kanelstång
  • 6 kardemummakapslar
  • Till servering
  • vispgrädde

Gör så här

  1. Koka upp ingredienserna till lagen i en kastrull så att sockret smälter.
  2. Ta av från värmen.
  3. Dela plommonen i halvor och kärna ur dem.
  4. Grilla halvornas snittyta på galler direkt över glöden i några minuter.
  5. Ta bort plommonen från grillen och lägg ner dem varma i lagen.
  6. Skär sockerkakan i tjocka skivor.
  7. Grilla dem på gallret direkt över glöden på båda sidor tills de får fina grillränder – det tar bara några minuter.
  8. Fördela sockerkaka och plommon på portionstallrikar, skeda över lagen och servera med en klick grädde.

Recept Tareq Taylor Foto Simon Bajada

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen