Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 oktober 2018

Solöga – en klassiker från förr

Ansjovis, ättiksgurka, inlagda rödbetor och äggulor blir solöga, ett kul sätt att servera klassiska smaker på.

 Servera solöga! En färgglad klassiker från förr.
Servera solöga! En färgglad klassiker från förr. FOTO: Ove Lindfors

Denna klassiska rätt kan läggas upp på individuella portionstallrikar och serveras som förrätt eller läggas upp på ett större fat till buffébordet.

Tallrikarna kan stå färdiga och plastade i kylen, men äggulorna bör läggas på precis vid servering. Om man väljer ett större fat för buffén är det bäst att servera äggulorna i skal.

Läs också: Frysa in ägg – så gör du

Solöga – en klassiker från förr

Skriv ut

Ingredienser: (6 bufféportioner)

  • 1 1/2–2 dl hackad gräslök
  • 3 askar ansjovisfiléer à 125 g
  • 1 1/2 dl dl hackade cornichoner eller ättiksgurka
  • 1 1/2 dl hackad gul lök
  • 1 3/4 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl kapris
  • 6 äggulor
  • nymald peppar

Gör så här:

  1. Lägg en hög gräslök i mitten av 6 tallrikar eller ett större fat.
  2. Lägg upp resten av ingredienserna runt om i rundlar.
  3. Gör en grop i gräslöken och lägg gulorna i mitten. Mal över peppar.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen