Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 augusti

Solrosfröpesto

Hylla svenska råvaror genom att mixa en egen pesto på solrosfrön, rapsolja och lagrad hårdost.

 Pesto på solrosfrön i stället för pinjenötter.
Pesto på solrosfrön i stället för pinjenötter. FOTO: mostphotos

Det är lätt att ryckas med och välja en pesto på klassiska ingredienser som olivolja, pinjenötter och parmesan.

Vill du i ställen äta en pesto på svenska råvaror kan du göra din egen variant på rapsolja, solrosfrön och lagrad hårdost.

Den är minst lika god på mackan och i pastan!

Läs också: Klimatsmart hemgjord pesto av vissna örter

Solrosfröpesto

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 kruka basilika
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 dl solroskärnor, rostade
  • 0,5 dl svensk hårdost, t ex Västerbottensost eller prästost, riven
  • 3 msk rapsolja
  • salt
  • peppar

Gör så här:

  1. Rosta solroskärnorna i en torr stekpanna.
  2. Riv osten på den grova sidan av ett rivjärn.
  3. Mixa basilika, vitlök, solroskärnor, ost och olja.
  4. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera peston till nykokt pasta eller på en skiva grovt bröd eller lantbröd.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen