Recept 9 juni 2017
Sommarens godaste hallonglass gör du själv
Vilken skillnad i smak när man gör glassen själv! Prova Bloggaren Underbara Claras makalösa hallonglass – godare finns inte!
Receptet kommer från boken Glad sommar av Clara Lidström och Annakarin Nygren.
Tips!
Har du ingen glassmaskin kan du frysa glassen i en plastlåda . Kom bara ihåg att röra om en gång i halvtimmen. När glassen börjar bli fryst och tjockna blandar du i de mosade hallonen. Beräkna att det tar 3–5 timmar för glassen att bli fryst. Välj en låg och vid låda om du vill att det ska gå snabbare.
Hemgjord hallonglass
Skriv ut
Ingredienser
- Mängd: ½ liter
- 3 dl mjölk
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl färska eller frysta hallon
Gör så här
- Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull och ställ åt sidan. Rör ägg och socker till en jämn smet i en bunke. Häll den heta mjölken i äggblandningen i en tunn stråle. Vispa hela tiden.
- Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna. Den får däremot inte koka! Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna.
- Rör ner den ovispade grädden i blandningen och häll den i en glassmaskin. Låt maskinen bearbeta smeten till dess att den nästan är fryst. Mosa hallonen, låt dem blandas ner i smeten och kör glassmaskinen tills det har blivit glass.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.