Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 juni 2017

Sommarens godaste hallonglass gör du själv

Vilken skillnad i smak när man gör glassen själv! Prova Bloggaren Underbara Claras makalösa hallonglass – godare finns inte!

 Hemgjord och svalkade hallonglass är inte svårt att göra själv.
Hemgjord och svalkade hallonglass är inte svårt att göra själv.

Receptet kommer från boken Glad sommar av Clara Lidström och Annakarin Nygren.

Tips!

Har du ingen glassmaskin kan du frysa glassen i en plastlåda
. Kom bara ihåg att röra om en gång i halvtimmen. 
När glassen börjar bli fryst och tjockna blandar du i de mosade hallonen. Beräkna att det tar 3–5 timmar för glassen att bli fryst. Välj en låg och vid låda om du vill att det ska gå snabbare.

Hemgjord hallonglass

Skriv ut

Ingredienser

  • Mängd: ½ liter
  • 3 dl mjölk

  • 1/2 tsk vaniljsocker

  • 2 ägg

  • 1 dl strösocker

  • 3 dl vispgrädde

  • 2 dl färska eller frysta hallon

Gör så här

  1. Koka upp mjölk och vaniljsocker i en kastrull och ställ åt sidan. Rör ägg och socker till en jämn smet i en bunke. Häll den heta mjölken i äggblandningen i en tunn stråle. Vispa hela tiden.
  2. Häll tillbaka blandningen i kastrullen och värm under omrörning tills den börjar tjockna. Den får däremot inte koka! Ställ kastrullen åt sidan och låt blandningen svalna.
  3. Rör ner den ovispade grädden i blandningen och häll den i en glassmaskin. Låt maskinen bearbeta smeten till dess att den nästan är fryst. Mosa hallonen, låt dem blandas ner i smeten och kör glassmaskinen tills det har blivit glass.

Clara Lidström och Annakarin Nygren

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen