Recept 10 juli 2017
Sommarmarmelad med vita vinbär och citron – lyxigt gott!
Inget går upp mot hemlagad lyx från egen skörd. Av vita vinbär kan du göra den här underbara marmeladen med frisk citronsmak.
Receptet kommer från Åsa Swanbergs härliga bok Sommar på burk.
Läs också: Krusbärsmarmelad – enkelt recept
Vitvinbärs- och citronmarmelad
Skriv ut
Ingredienser
- 1 1/2 l vita vinbär, cirka 750 g
- skal av 1 citron
- 1/2 dl vatten
- 6 dl socker
Gör så här
- Rensa vinbären noga. Skala citronen och strimla skalet fint. Lägg bären i en tjockbottnad kastrull tillsammans med vatten och citronskal. Koka i cirka 5 minuter på medelvärme.
- Tillsätt sockret och koka i ytterligare cirka 20 minuter. Gör marmeladprovet.
- Ta bort marmeladen från värmen och låt den vila i 10 minuter.
- Skumma av och häll upp på varma, steriliserade glasburkar. Förslut genast och förvara svalt.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.