Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 november 2017

Soppa på jordärtskocka - värmande och lyxigt god

Lands bloggare Sandra och David på Trä, hops och kärlek ger oss deras bästa recept på jordärtskockssoppa och chips.

FOTO: Trä, hops och kärlek

Sandra och David ger ett underbart råd till oss alla: Ta till vara p åjordärtskockorna! Och varför inte göra chips på dem också? Och till soppan tipsar de också om löjromstoast. Det vattnas i munnen bara man tänker på det…

Läs också: Testa att göra mjölksyrade grönsaker – tarmens bästa vän

Jordärtskockssoppa med chips

Skriv ut

Ingredienser

  • Schalottenlök 1 st
  • Vitlök 2 klyftor
  • Smör
  • Vitt vin 1 dl
  • Jordärtskockor ca 10 st
  • Grädde 2 dl
  • Vatten
  • Salt
  • Färsk timjan

Gör så här

  1. 1. Skala jordärtskockorna.
  2. 2. Hacka schalottenlök och vitlök, bryn i smör i en kastrull.
  3. 3. Häll på 1 dl vitt vin och lite salt.
  4. 4. Lägg jordärtskockorna i kastrullen, fyll på med vatten så det täcker,låt koka tills de är mjuka.
  5. 5. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  6. 6. Häll på 2 dl grädde, låt koka upp och mixa igen så får du ett fint skum.
  7. 7. Toppa med lite timjan och egna chips gjorda på jordärtsskocka.
  8. Chips
  9. 1. Skiva jordärtskockor tunt.
  10. 2. Fritera i olja 150 grader, i kastrull eller fritös.
  11. 3. Lägg de färdiga chipsen på en tallrik med hushållspapper, då torkar de bra.
  12. 4. Salta lätt.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen