Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 november 2017

Soppa på jordärtskocka - värmande och lyxigt god

Lands bloggare Sandra och David på Trä, hops och kärlek ger oss deras bästa recept på jordärtskockssoppa och chips.

FOTO: Trä, hops och kärlek

Sandra och David ger ett underbart råd till oss alla: Ta till vara p åjordärtskockorna! Och varför inte göra chips på dem också? Och till soppan tipsar de också om löjromstoast. Det vattnas i munnen bara man tänker på det…

Läs också: Testa att göra mjölksyrade grönsaker – tarmens bästa vän

Jordärtskockssoppa med chips

Skriv ut

Ingredienser

  • Schalottenlök 1 st
  • Vitlök 2 klyftor
  • Smör
  • Vitt vin 1 dl
  • Jordärtskockor ca 10 st
  • Grädde 2 dl
  • Vatten
  • Salt
  • Färsk timjan

Gör så här

  1. 1. Skala jordärtskockorna.
  2. 2. Hacka schalottenlök och vitlök, bryn i smör i en kastrull.
  3. 3. Häll på 1 dl vitt vin och lite salt.
  4. 4. Lägg jordärtskockorna i kastrullen, fyll på med vatten så det täcker,låt koka tills de är mjuka.
  5. 5. Mixa soppan slät med en stavmixer.
  6. 6. Häll på 2 dl grädde, låt koka upp och mixa igen så får du ett fint skum.
  7. 7. Toppa med lite timjan och egna chips gjorda på jordärtsskocka.
  8. Chips
  9. 1. Skiva jordärtskockor tunt.
  10. 2. Fritera i olja 150 grader, i kastrull eller fritös.
  11. 3. Lägg de färdiga chipsen på en tallrik med hushållspapper, då torkar de bra.
  12. 4. Salta lätt.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen