Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2017

Soppa pronto – vardagsmiddag på en kvart

Soppa är räddningen när tiden är knapp. Den här varianten kräver liten arbetsinsats och blir extra god tillsammans med en bit gott bröd.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Receptet kommer från Lands Katarina Ekeström och bygger på en superenkel grund med mjölig potatis och lök. Den kan antingen stå för sig själv eller blandas med det som finns hemma, till exempel någon rotfrukt eller kål.

Läs också: Saffransdoftande fisksoppa – godaste höstmiddagen

Soppa pronto (4 personer)

Ingredienser

  • god buljong/fond, börja med 7 dl, späd eventuellt med mer
  • 2 stora mjöliga potatisar
  • ½ purjolök
  • 200 g blandad kål, jag hade broccoli, blomkål, grön-och svartkål
  • 1 dl grädde
  • timjan
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka upp buljong eller fond. Skala potatisen, Skär upp purjon och skölj noga. Skölj och skär broccoli eller annan kål i bitar.
  2. Skär i tunna bitar. Särskilt potatisen tar tid så den ska vara tunnskivad. Lägg ner i kokande buljong. Krydda med lite timjan. Ett par kvistar färsk eller en nypa torkad. Lägg på lock för att skynda på.
  3. Häll på grädde och mixa. Späd med buljong till lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 43 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen