Recept 29 januari 2019
Sötpotatisgratäng
Förnya den klassiska potatisgratängen genom att använda sötpotatis i stället. Galet gott tillbehör!
Om du liksom vi tycker sötpotatis passar till nästan allt – byt ut den vanliga potatisgratängen mot den här varianten framöver. Ett tips är att sötpotatisgratäng gör sig extra bra till fiskfilé eller som en vegetarisk ensamrätt.
Läs också: Kasslergratäng med ananas
Sötpotatisgratäng
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 700 g sötpotatis
- 2 vitlöksklyftor
- en halv chilifrukt, röd
- 2,5 dl vispgrädde
- 2 dl riven smakrik ost
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Skala och skiva sötpotatisen tunt. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
- Slå upp grädden i en skål tillsammans med chilin och vitlöken. Vänd ner potatisskivorna.
- Häll upp blandningen i en ugnssäker form. Strö på den rivna osten.
- Gratinera i ugnen i cirka 30 minuter tills potatisen är mjuk och osten har fått fin färg.
- Servera varm.