Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 mars

Spagetti med köttfärssås

Vardagsmat när den är som bäst: Spagetti med köttfärssås. En smidig rätt som alltid går hem – hos både stor och liten.

 Pasta Bolognese, eller spagetti med köttfärssås, är en vardagsfavorit.
Pasta Bolognese, eller spagetti med köttfärssås, är en vardagsfavorit. FOTO: Istock

Spagetti och köttfärssås kan förenklas eller förfinas beroende på din tid och lust. Detta grundrecept kan enkelt förstärkas med rivna morötter, stekta champinjoner eller strimlad selleri.

Du kan även välja att göra en egen tomatsås.

Har du vin i såsen blir den extra mustig och föredrar du alkoholfritt fungerar det lika bra!

Läs också: Ljuvlig tomatsås som passar till allt

Spagetti med köttfärssås

Skriv ut

Ingredienser (4 port):

  • 500 g nötfärs
  • smör
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 burkar tomater, passerade, krossade eller hela, eller körsbärstomater
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 tsk torkad timjan
  • salt
  • peppar
  • 4 port spagetti

Gör så här:

  1. Koka spagettin enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Stek köttfärsen i smör i en tjockbottnad gryta. Tillsätt finhackad lök, pressad vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning. Salta, peppra och krydda med torkade örter.
  3. Slå på tomaterna.
  4. Låt småputtra tills spagettin är klar.
  5. Servera med en smakrik riven hårdost.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen