Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 29 maj 2017

Fläderblomsmarmelad med frisk citronsmak

Ta vara på skörden och gör god fläderblomsmarmelad. Gott exempelvis till rostat bröd eller som fyllning i kakor och tårtor.

 Av fläderblommor och citron kan du göra härligt frisk marmelad.
Av fläderblommor och citron kan du göra härligt frisk marmelad. FOTO: S847

Läs också: Rabarbermarmelad med ingefära

Fläderblomsmarmelad med citron

Skriv ut

Ingredienser

  • 30 fläderblomsklasar
  • 1 citron
  • 25 gram vinsyra
  • 2 kg strösocker
  • 1 l vatten
  • 1,75 dl pektin

Gör så här

  1. Börja med att skaka bort damm och insekter från blomklasarna. Därefter sköljer du dem.
  2. Tvätta citronen och skiva dem tunt.
  3. Varva citronskivor, blommor och vinsyra i en skål.
  4. Nu ska du koka upp 1 liter vatten med 1 kg socker så att sockret löser sig. Häll sockervattnet över blommorna, citronen och vinsyran. Låt stå i 3–4 dygn i kylskåp.
  5. Sila bort citron och blommor.
  6. Koka upp avkoket med 1 kg socker och låt koka livligt 1 minut.
  7. Ta nu grytan från plattan och rör ner pektinet. Rör försiktigt i 5 minuter eller tills blandningen har tjocknat.
  8. Häll i väl rengjorda burkar och tillslut dem väl. Förvara burkarna kallt.
  9. Om marmeladen blir för tunn/lös kan den kokas upp igen och mer pektin tillsättas.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen