Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 5 oktober 2018

Sparris med bacon och rostade nötter

Vårgrön sparris med smak av bacon och rostade, knapriga nötter.

 Rostade hasselnötter och knaperstekt bacon passar fint till sparris.
Rostade hasselnötter och knaperstekt bacon passar fint till sparris. FOTO: Katarina Ekeström

Till detta recept på sparris med bacon och rostade nötter ingår även ramslök eller gräslök.

Ramslök finns inte på så många ställen i landet och på vissa platser är den fridlyst. Är du osäker så är gräslök därför ett bättre val.

Läs också: Sparris – så blir den ännu godare

Sparris med bacon och rostade nötter

Skriv ut

Ingredienser: (2 personer)

  • 1 dl hasselnötter
  • 150 g tärnat bacon
  • 250 g sparris
  • 50 g smör
  • 10 finstrimlade blad ramslök eller 1 knippa finskuren gräslök

Gör så här:

  1. Hacka nötterna grovt. Rosta i torr panna tills de får lite färg.
  2. Stek baconet knaprigt.
  3. Förväll sparrisen en minut i lättsaltat vatten. Häll av och låt dem landa på en bit hushållspapper innan du hettar upp smöret i en panna. Lägg i sparrisen och den finskurna löken ett ögonblick innan du lägger upp. Börja med sparrisen tillsammans med det brynta lökssmöret. Till sist bacon och nötter.

Recept: Katarina Ekeström

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen