Recept 5 oktober 2018
Sparris med bacon och rostade nötter
Vårgrön sparris med smak av bacon och rostade, knapriga nötter.
Till detta recept på sparris med bacon och rostade nötter ingår även ramslök eller gräslök.
Ramslök finns inte på så många ställen i landet och på vissa platser är den fridlyst. Är du osäker så är gräslök därför ett bättre val.
Läs också: Sparris – så blir den ännu godare
Sparris med bacon och rostade nötter
Skriv ut
Ingredienser: (2 personer)
- 1 dl hasselnötter
- 150 g tärnat bacon
- 250 g sparris
- 50 g smör
- 10 finstrimlade blad ramslök eller 1 knippa finskuren gräslök
Gör så här:
- Hacka nötterna grovt. Rosta i torr panna tills de får lite färg.
- Stek baconet knaprigt.
- Förväll sparrisen en minut i lättsaltat vatten. Häll av och låt dem landa på en bit hushållspapper innan du hettar upp smöret i en panna. Lägg i sparrisen och den finskurna löken ett ögonblick innan du lägger upp. Börja med sparrisen tillsammans med det brynta lökssmöret. Till sist bacon och nötter.