Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 oktober 2018

Spenatsallad med getost och havtorn

Denna sallad med getost och havtorn är både matig och smakrik.

 Havtorn är ett vackert orange bär som piffar till salladen.
Havtorn är ett vackert orange bär som piffar till salladen. FOTO: Ove Lindfors

En fräsch sallad är given på buffébordet. Blanda dressingen med salladen precis vid serveringen, annars sjunker bladen ihop.

Ett tips är också välja att göra ett par fat, vartefter, för att salladen ska behålla sin volym.

Grönt och gott!

Läs också: 8 superbär att ta vara på i höst

Spenatsallad med getost och havtorn

Skriv ut

Ingredienser: (6 bufféportioner)

  • 3/4 dl pumpakärnor
  • 3 msk kallpressad rapsolja
  • 2 msk pressad citron
  • 3 tsk flytande honung
  • flingsalt
  • nymald peppar
  • 1 fänkål
  • ca 100 g babyspenat
  • 1 dl lätt tinade havtorn
  • 100–150 g getost

Gör så här:

  1. Rosta pumpakärnorna i en torr panna.
  2. Blanda olja, citronsaft, honung, salt och peppar till dressingen.
  3. Hyvla fänkålen tunt, gärna på mandolin. Låt den gärna ligga i isvatten för att bevara sin krispighet. Men låt då rinna av noga/torka före servering.
  4. Vid servering: Blanda fänkål, spenat, havtorn och dressing. Lägg upp salladen på ett fat. Strö över smulad ost och pumpakärnor.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen