Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2018

Spenatvåfflor på fullkornsmjöl

En näve spenatblad ger färg och smak åt matvåfflan som du kan äta alla dagar i veckan.

 Servera gärna våfflan med en grönsallad.
Servera gärna våfflan med en grönsallad. FOTO: Linn Bergbrant

Våffeldagen firas den 25 mars, men det finns goda anledningar att plocka fram våffeljärnet andra dagar också. När det är middagsdags, till exempel. För våfflor behöver inte vara sockerfyllda dessertbomber. Den här varianten med spänstig spenat kan ätas med gott samvete när som helst.

Läs också: Hemgjorda våfflor – frasiga och underbart goda

Spenatvåfflor på fullkornsmjöl

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 dl fullkornsmjöl av vete, råg, korn eller havre
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2,5 dl mjölk
  • 3/4 dl rapsolja
  • En näve spenatblad
  • Sallad som tillbehör

Gör så här:

  1. Blanda alla ingredienser utom spenaten och låt stå i cirka tio minuter.
  2. Rör ner spenaten. Föredrar du att smaksätta smeten med en helt annan ingrediens går det också bra – förslagsvis grönkål, soltorkad tomat, oliver, förvälld svamp eller riven morot.
  3. Pensla våffeljärnet och grädda i två till tre minuter. Om du vill kan du lägga lite kummin eller spiskummin i laggen.
  4. Servera tillsammans med en grönsallad.

Recept: Susanne Eriksdotter

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen