Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 september 2017

Squashkaka med äpple – saftig och lyxigt god

Saftig, söt, syrlig och kryddig – denna underbara kaka har allt!

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Lands matbloggare Katarina Ekeström bjuder på ett underbart recept på Squashkaka med äpple, kanel och kardemumma.

Kakan blir saftig av squashen och lite mer dessert än bara en kaka.

Med äpplena blir det härligt syrligt och gifter sig perfekt med kardemumma och kanel!

Du kan hitta mer spännande recept direkt i Katarina Ekeströms blogg.

Läs också: Squashfritters – en given vardagssuccé

Squashkaka med äpple

Skriv ut

Ingredienser:

  • 300 g squash
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 125 g mandelmjöl
  • ½ dl grovhackad mandel
  • 2 ½ tsk mald kanel
  • 1 ½ tsk grovkrossad kardemumma
  • 100 gr rumsvarmt, mjukt smör
  • 1 äpple
  • Frosting:
  • 75 g rumsvarmt smör
  • 150 g philadelphiaost
  • 3 dl florsocker

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Riv squashen på rivjärnets grova sida. Låt rivet stå en stund och pressa sedan ut så mycket som möjligt av vätskan.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Blanda de torra ingredienserna och vispa ner dem i äggblandningen tillsammans med det mjuka smöret.
  5. Riv äpplet grovt och blanda det i smeten.
  6. Smörj en form med avtagbar kant och ”bröada” den med mandelmjöl.
  7. Grädda i ca 40 minuter i ugnen.
  8. Ta ut och låt svalna helt innan frostingen breds på.
  9. Gör frostningen genom att vispa rumsvarmt smör, philadelphiaost och siktat florsocker några minuter tills det får en fin konsistens.
  10. Bred lite slarvigt över den helt avsvalnade kakan.
  11. Låt gärna kakan vila i kyl någon timma före servering så sätter den sig.
  12. Strö, eventuellt över lite fint flisad mandel.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen