Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 september 2017

Stärkande rödbetsjuice med gurkmeja och ingefära

En juice med extra allt som dessutom smakar gott? Klart det går! Lands bloggare Katarina Ekeström har komponerat den perfekta drycken för en frisk och energifylld höst.

 Foto: Katarina Ekeström
Foto: Katarina Ekeström

Kombinationen kan låta udda men fungerar riktigt bra. På Katarina Ekeströms blogg, Skog till bord, kan du läsa mer om bakgrunden till receptet.

Just den här juicen har hon gjort med hjälp av en blender, men stavmixer fungerar också bra även om resultatet inte blir lika slätt.

Läs också: Så gör du egen kombucha

Rödbetsjuice med ingefära och gurkmeja (1 stort glas)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 rödbeta, eller gulbeta
  • 1 morot
  • 1 litet äpple
  • 1 tumnagelstor bit färsk ingefära
  • 1 tsk gurkmeja
  • 2 ½ dl äppelmust (Och, fast det här är överkurs, om du har tillgång till en probiotisk dryck typ kombucha eller yun så kan du hälla i någon dl)

Gör så här:

  1. Ansa och skär i bitar innan du kör i blender, mixer eller matberedare. Svårare är det inte!

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen