Recept 15 september 2017
Stärkande rödbetsjuice med gurkmeja och ingefära
En juice med extra allt som dessutom smakar gott? Klart det går! Lands bloggare Katarina Ekeström har komponerat den perfekta drycken för en frisk och energifylld höst.
Kombinationen kan låta udda men fungerar riktigt bra. På Katarina Ekeströms blogg, Skog till bord, kan du läsa mer om bakgrunden till receptet.
Just den här juicen har hon gjort med hjälp av en blender, men stavmixer fungerar också bra även om resultatet inte blir lika slätt.
Läs också: Så gör du egen kombucha
Rödbetsjuice med ingefära och gurkmeja (1 stort glas)
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 rödbeta, eller gulbeta
- 1 morot
- 1 litet äpple
- 1 tumnagelstor bit färsk ingefära
- 1 tsk gurkmeja
- 2 ½ dl äppelmust (Och, fast det här är överkurs, om du har tillgång till en probiotisk dryck typ kombucha eller yun så kan du hälla i någon dl)
Gör så här:
- Ansa och skär i bitar innan du kör i blender, mixer eller matberedare. Svårare är det inte!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.