Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 juni

Stekt inlagd lax

Dill, primörer, färskpotatis och majonnäs. Bjud på en somrig tallrik med stekt inlagd lax i huvudrollen.

 Stekt inlagd lax, en njut av en somrig favorit.
Stekt inlagd lax, en njut av en somrig favorit. FOTO: Katarina Ekeström

Lands Katarina Ekeström tipsar om en somrig favorit med stekt inlagd lax. Underbart gott!

Läs också: Baconlindad lax i hollandaise

Stekt inlagd lax

Skriv ut

Ingredienser

  • 6 bitar
  • 1 kg laxfilé
  • Lag
  • 1 röd lök, tunt skivad
  • 1 morot, tunt skivad
  • ett par dillkronor
  • dillstjälkar
  • 1 ½ dl ättika (12 %)
  • 2 dl socker
  • 6 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn
  • ½ citron, saften

Gör så här

  1. Dela laxen i sex bitar. Salta och stek till fin färg. De ska bara vara nätt och jämnt genomstekta. Lägg i en form tillsammans med skivad lök, morot och dill.
  2. Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Häll den heta lagen över laxen och pressa i citronsaften. Ställ i kyl minst tre timmar, gärna längre.
  3. Servera laxen med färsk potatis och nykokta nyskördade grönsaker. Dill! Och majonnäs!

Recept Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen