Recept 3 juni
Stekt inlagd lax
Dill, primörer, färskpotatis och majonnäs. Bjud på en somrig tallrik med stekt inlagd lax i huvudrollen.
Lands Katarina Ekeström tipsar om en somrig favorit med stekt inlagd lax. Underbart gott!
Läs också: Baconlindad lax i hollandaise
Stekt inlagd lax
Skriv ut
Ingredienser
- 6 bitar
- 1 kg laxfilé
- Lag
- 1 röd lök, tunt skivad
- 1 morot, tunt skivad
- ett par dillkronor
- dillstjälkar
- 1 ½ dl ättika (12 %)
- 2 dl socker
- 6 dl vatten
- 1 lagerblad
- 4 kryddnejlikor
- 3 kryddpepparkorn
- ½ citron, saften
Gör så här
- Dela laxen i sex bitar. Salta och stek till fin färg. De ska bara vara nätt och jämnt genomstekta. Lägg i en form tillsammans med skivad lök, morot och dill.
- Koka upp ättika, socker, vatten och kryddor. Häll den heta lagen över laxen och pressa i citronsaften. Ställ i kyl minst tre timmar, gärna längre.
- Servera laxen med färsk potatis och nykokta nyskördade grönsaker. Dill! Och majonnäs!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.