Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni

Stekt strömming i kaviarsås

Här får favoriten strömming gott sällskap av en örtig sås med kaviar och grädde.

 Panerad stekt strömming i krämig sås.
Panerad stekt strömming i krämig sås. FOTO: Anders Norrsell

Strömming är en klassiker på sommaren. Panera och stek fisken frasig innan den hamnar i den krämiga kaviarsåsen. Så vansinnigt gott!

Läs också: Krämig fiskgratäng med syrlig citronsås

Stekt strömming i kaviarsås

Skriv ut

Ingredienser: (6 portioner)

  • cirka 1 kg strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • drygt 1 dl grovt rågmjöl
  • 30 g smör till stekning
  • Kaviargrädde
  • 1 stor purjolök eller 2 små 3 msk finhackad dill
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kaviar
  • Garnering
  • dill och gräslök
  • eventuellt lite strimlad purjolök

Gör så här:

  1. Klipp av fenorna på strömmingen. Salta och peppra den köttiga sidan.
  2. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt. Häll upp mjölet på ett fat och panera strömmingen i rågmjöl.
  3. Stek fisken på hög värme.
  4. Kaviargrädde: Skölj, ansa och strimla purjolöken, använd även den gröna delen.
  5. Grovhacka örterna. Koka upp grädden och lägg i purjon. Låt koka i 4–5 minuter. Rör ner kaviar och örter.
  6. Servera strömmingen med gräddblandningen i en form. Garnera med kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen