Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni 2019

Stekt strömming i kaviarsås

Här får favoriten strömming gott sällskap av en örtig sås med kaviar och grädde.

 Panerad stekt strömming i krämig sås.
Panerad stekt strömming i krämig sås. FOTO: Anders Norrsell

Strömming är en klassiker på sommaren. Panera och stek fisken frasig innan den hamnar i den krämiga kaviarsåsen. Så vansinnigt gott!

Läs också: Krämig fiskgratäng med syrlig citronsås

Stekt strömming i kaviarsås

Skriv ut

Ingredienser: (6 portioner)

  • cirka 1 kg strömmingsfiléer
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • drygt 1 dl grovt rågmjöl
  • 30 g smör till stekning
  • Kaviargrädde
  • 1 stor purjolök eller 2 små 3 msk finhackad dill
  • 2 msk finklippt gräslök
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 dl kaviar
  • Garnering
  • dill och gräslök
  • eventuellt lite strimlad purjolök

Gör så här:

  1. Klipp av fenorna på strömmingen. Salta och peppra den köttiga sidan.
  2. Lägg ihop filéerna två och två med skinnsidan utåt. Häll upp mjölet på ett fat och panera strömmingen i rågmjöl.
  3. Stek fisken på hög värme.
  4. Kaviargrädde: Skölj, ansa och strimla purjolöken, använd även den gröna delen.
  5. Grovhacka örterna. Koka upp grädden och lägg i purjon. Låt koka i 4–5 minuter. Rör ner kaviar och örter.
  6. Servera strömmingen med gräddblandningen i en form. Garnera med kryddgrönt.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen