Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 mars

Fixa bästa sidorätten – stekta gröna tomater

Stekta gröna tomater är en helt annan femma än stekta röda tomater: har du inte testat? Då är det dags!

FOTO: StephanieFrey

Gröna tomater är helt enkelt omogna tomater som blir röda om de får mogna lite till. Du får antingen tag på gröna tomater i affären eller från din egen odling, under hösten när tomatplantorna börjar se hängiga ut men fortfarande ger tomater.

Att steka gröna tomater är ingen konst. Resultatet blir krispigare än när man stekt röda tomater.

Läs också: Chutney på gröna tomater – gudomligt god

Stekta gröna tomater

Ingredienser

  • Gröna tomater
  • Majsmjöl
  • Olja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Häll upp majsmjöl på ett fat och blanda i peppar och salt.
  2. Hetta upp rejält med olja i en stekpanna.
  3. Skiva de gröna tomaterna.
  4. Vänd tomatskivorna en och en och lägg dem i stekpannan. Stek några minuter på varje sida så att de får färg. Häll i mer olja om stekpannan torkar ut.

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 31 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen