Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Stekta kotletter

Enkelt och smarrigt med en riktigt god fläskkotlett.

 Köp gärna köttet direkt ifrån din närmaste bonde.
Köp gärna köttet direkt ifrån din närmaste bonde. FOTO: Pixabay

En stekt kotlett kan vara det bästa som finns. Men se upp, det är lätt att bränna den om det är stor fettrand på.

Servera med kokta grönsaker, stekt eller ugnsbakad potatis, någon god sås eller varför inte en klick vitlökssmör.

Läs också: Leve husmanskosten! 6 härliga godingar

Stekta kotletter

Skriv ut

Ingredienser:

  • Kotlett med ben och rejäl fettrand, cirka 2 cm tjocka. Helst köpt direkt ifrån din närmaste bonde
  • Steksmör eller olja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här:

  1. Gör små snitt i fettkappan.
  2. Stek i en klick smör eller olja på medelvärme i cirka 2,5-3 minuter på varje sida tills den har fått en jämn stekyta och nästan är helt genomstekt.
  3. Salta och peppra.
  4. Servera tillsammans med kokta grönsaker, stekt eller ugnsbakad potatis, någon god sås eller varför inte en klick vitlökssmör.

Recept: Erica Buskas Åhrlin

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen