Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 januari 2019

Stenåldersbröd LCHF

Ett LCHF-bröd sprängfyllt med fröer och kärnor som kommer hålla dig mätt länge. Det här stenåldersbrödet har allt!

 Stenåldersbröd har blivit mycket populärt på senare år, inte minst tack vare LCHF.
Stenåldersbröd har blivit mycket populärt på senare år, inte minst tack vare LCHF. FOTO: Istock

På stenåldern åt man fröer som aldrig förr. Åtminstone om vi ska tolka ingredienserna till detta recept som fått namn efter den forntida epoken. I dag passar brödet fint till den som vill leva enligt LCHF, men är naturligtvis smaskens även för den som inte följer någon särskild diet.

Läs också: Fröknäcke – enkelt recept

Stenåldersbröd LCHF

Skriv ut

Ingredienser:

  • 150 g pumpakärnor
  • 150 g mandlar
  • 100 g linfrön
  • 100 g solrosfrön
  • 100 g sesamfrön
  • 5 ägg
  • 1 dl rapsolja
  • 2 tsk havssalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader.
  2. Mixa mandlarna till ett mjöl i en mixer eller matberedare. Blanda med fröer och kärnor i en bunke.
  3. Vispa upp äggen.
  4. Tillsätt ägg, salt och rapsolja i fröblandningen. Vänd ihop till en deg.
  5. Häll degen i en brödform med teflonbeläggning.
  6. Grädda i ugnen i 70 minuter. Låt svalna i formen.
  7. Förvara brödet i kylen.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen