Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 4 juli 2022

Strömmingsmacka med pressgurka

Somrig knäckemacka med stekt strömming. Potatis och pressgurka till gör en hel måltid.

 Strömmingsmacka med pressgurka, bästa lunchen.
Strömmingsmacka med pressgurka, bästa lunchen. FOTO: Katarina Ekeström

Strömming stekt i en blandning av rapsolja och smör blir riktigt frasig och får fantastisk smak.

Läs också: Baconlindad lax i hollandaise

Strömmingsmacka med pressgurka

Skriv ut

Ingredienser (4 personer)

  • 600 g strömmingsfilé
  • 2 äggulor
  • 2 dl grädde
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt
  • peppar
  • 2 dl rågmjöl
  • Pressgurka:
  • ½ slanggurka
  • ½ dl ättika (12%)
  • 1 dl socker
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Till servering:
  • knäckebröd
  • majonnäs
  • salladsblad
  • färskpotatis, kokt, kall i skivor
  • dill, finskuren
  • rödlök i tunna ringar

Gör så här

  1. Blanda äggulorna med grädden. Riv i vitlöken och rör ner senapen. Salta och peppra. Lägg i strömmingen, täck och ställ i kyl minst 4 timmar, men gärna ett par till.
  2. Häll upp rågmjöl på ett fat. Blanda i lite salt. Ta upp strömmingsfiléerna, vik ihop dem och vänd i mjölet.
  3. Hetta upp rapsolja med en klick smör i en stekpanna. Stek filéerna frasiga.
  4. Bred majonnäs på en bit knäckebröd. Lägg på sallad och skivad färskpotatis. Sedan strömmingen, pressgurka, skivad rödlök och dill på det. En sommarhit!

Recept Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen