Recept 4 juli 2022
Strömmingsmacka med pressgurka
Somrig knäckemacka med stekt strömming. Potatis och pressgurka till gör en hel måltid.
Strömming stekt i en blandning av rapsolja och smör blir riktigt frasig och får fantastisk smak.
Läs också: Baconlindad lax i hollandaise
Strömmingsmacka med pressgurka
Skriv ut
Ingredienser (4 personer)
- 600 g strömmingsfilé
- 2 äggulor
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta
- salt
- peppar
- 2 dl rågmjöl
- Pressgurka:
- ½ slanggurka
- ½ dl ättika (12%)
- 1 dl socker
- 1 ½ dl vatten
- ½ tsk salt
- Till servering:
- knäckebröd
- majonnäs
- salladsblad
- färskpotatis, kokt, kall i skivor
- dill, finskuren
- rödlök i tunna ringar
Gör så här
- Blanda äggulorna med grädden. Riv i vitlöken och rör ner senapen. Salta och peppra. Lägg i strömmingen, täck och ställ i kyl minst 4 timmar, men gärna ett par till.
- Häll upp rågmjöl på ett fat. Blanda i lite salt. Ta upp strömmingsfiléerna, vik ihop dem och vänd i mjölet.
- Hetta upp rapsolja med en klick smör i en stekpanna. Stek filéerna frasiga.
- Bred majonnäs på en bit knäckebröd. Lägg på sallad och skivad färskpotatis. Sedan strömmingen, pressgurka, skivad rödlök och dill på det. En sommarhit!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.