Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 januari 2019

Stuvade makaroner

Stuvade makaroner är en älskad klassiker som passar lika bra till köttbullar som till stekt falukorv eller isterband.

 Stuvade makaroner är försvinnande gott. Det här receptet är med mjölk.
Stuvade makaroner är försvinnande gott. Det här receptet är med mjölk. FOTO: Istock

Gammaldags makaroner passar utmärkt till stuvning. Har du inte detta går det givetvis bra med vanliga småmakaroner, eller en pastasort i storlek mindre till exempel gnocchi, orecchiette eller fiori.

Läs också: Så lagar du goda lammfärsbiffar

Stuvade makaroner

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 1 liter mjölk (3%)
  • 5 dl makaroner
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • ev muskotnöt

Gör så här:

  1. Koka upp mjölken i en tjockbottnad kastull.
  2. Tillsätt makaroner och salt. Koka under omrörning på svag värme i cirka 25 minuter tills makaronerna mjuka.
  3. Smaka av med salt, peppar och gärna en nypa färskriven muskotnöt.
  4. Servera till köttbullar, falukorv eller isterband.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen