Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2017

Rödbetsbiffar med Västerbottenscréme – superenkelt och gott!

Visst är rödbetan fortfarande i säsong. Här bjuder Lands bloggare Johanna Karlsson på himmelskt goda rödbetsbiffar som passar lika bra till vardag som fest.

 Foto: Johanna Karlsson, som driver bloggen Johanna i Kulla.
Foto: Johanna Karlsson, som driver bloggen Johanna i Kulla.

Läs också: Svenska råvaror du ska passa på att äta i november

Rödbetsbiffar med Västerbottenscréme (cirka 4 portioner)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4-6 ganska stora rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Västerbottenscreme:
  • 2 dl grädde
  • 3 dl Västerbottensost
  • 1 äggula
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och riv rödbetorna fint. Hacka löken och blanda med rödbetorna.
  2. Rör i potatismjölet och krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Forma biffar och stek på medelstark värme några minuter på båda sidor.
  4. Häll grädden i en kastrull och värm tills den sjuder. Rör i osten, rör och värm tills all ost har smält.
  5. Rör i äggulan och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ställ in i kylen och låt svalna lite så cremen tjocknar.
  7. Servera biffarna och cremen med ugnsrostade rotsaker och en grönsallad!

Recept: Johanna Karlsson, som driver bloggen Johanna i Kulla

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen