Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 2 oktober 2017

Rödbetsbiffar med Västerbottenscréme – superenkelt och gott!

Köksträdgården fortsätter att leverera smarriga grönsaker. Här bjuder Lands bloggare Johanna Karlsson på himmelskt goda rödbetsbiffar som passar lika bra till vardag som fest.

 Foto: Johanna Karlsson, som driver bloggen Johanna i Kulla.
Foto: Johanna Karlsson, som driver bloggen Johanna i Kulla.

Läs också: Det här ska du äta i oktober – råvarorna som är i säsong

Rödbetsbiffar med Västerbottenscréme (cirka 4 portioner)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4-6 ganska stora rödbetor
  • 1 gul lök
  • 2 msk potatismjöl
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör att steka i
  • Västerbottenscreme:
  • 2 dl grädde
  • 3 dl Västerbottensost
  • 1 äggula
  • Salt
  • Svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala och riv rödbetorna fint. Hacka löken och blanda med rödbetorna.
  2. Rör i potatismjölet och krydda med salt och peppar efter smak.
  3. Forma biffar och stek på medelstark värme några minuter på båda sidor.
  4. Häll grädden i en kastrull och värm tills den sjuder. Rör i osten, rör och värm tills all ost har smält.
  5. Rör i äggulan och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
  6. Ställ in i kylen och låt svalna lite så cremen tjocknar.
  7. Servera biffarna och cremen med ugnsrostade rotsaker och en grönsallad!

Recept: Johanna Karlsson, som driver bloggen Johanna i Kulla

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen