Recept 2 oktober 2017
Rödbetsbiffar med Västerbottenscréme – superenkelt och gott!
Visst är rödbetan fortfarande i säsong. Här bjuder Lands bloggare Johanna Karlsson på himmelskt goda rödbetsbiffar som passar lika bra till vardag som fest.
Läs också: Svenska råvaror du ska passa på att äta i november
Rödbetsbiffar med Västerbottenscréme (cirka 4 portioner)
Skriv ut
Ingredienser:
- 4-6 ganska stora rödbetor
- 1 gul lök
- 2 msk potatismjöl
- Salt
- Svartpeppar
- Smör att steka i
- Västerbottenscreme:
- 2 dl grädde
- 3 dl Västerbottensost
- 1 äggula
- Salt
- Svartpeppar
Gör så här:
- Skala och riv rödbetorna fint. Hacka löken och blanda med rödbetorna.
- Rör i potatismjölet och krydda med salt och peppar efter smak.
- Forma biffar och stek på medelstark värme några minuter på båda sidor.
- Häll grädden i en kastrull och värm tills den sjuder. Rör i osten, rör och värm tills all ost har smält.
- Rör i äggulan och låt sjuda en liten stund. Smaka av med salt och peppar.
- Ställ in i kylen och låt svalna lite så cremen tjocknar.
- Servera biffarna och cremen med ugnsrostade rotsaker och en grönsallad!
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.