Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 7 februari 2017

Supergoda kardemummabullar med socker på

Bakbloggaren Fredrik Nylén bjuder på sitt bästa recept på kardemummabullar och avslöjar hur de blir saftiga med extra mycket fyllning. Perfekt för alla tillfällen!

Kardemumma är inte bara gott, utan sägs också ha flera välgörande egenskaper!

Här är vårt bästa recept på kardemummabullar:

Ingredienser:

5 dl mjölk
50 g jäst
1,5 dl strösocker
840 g (14 dl) vetemjöl
2 tsk nystött kardemumma
0,5 tsk salt
150 g smör

Fyllning

125 g rumsvarmt smör
0,75 dl strösocker
1,5 msk nystött kardemumma

Kardemummasocker

2 tsk nystött kardemumma
1 msk strösocker

Gör så här:

1. Smula ner jästen i en degbunke
2. Smält smör och tillsätt socker, mjölk, kardemumma och salt i vätskan. Ljumma till 30-35 grader, hellre lite kallare än för varmt och låta degen ta lite extratid på sig istället.
3. Häll över degvätskan över jästen och rör om tills jästen löst upp sig.
4. Tillsätt nästan allt mjöl, spar lite till utbakningen. Arbeta degen i ca 5 minuter i maskin eller för hand tills du har en smidig deg som lossar lite lätt från kanterna.
5. Låt degen jäsa 30-40 minuter
6. Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
7. Knåda och kavla ut degen till en stor rektangel och bred på fyllningen jämt över hela.
8. Vik ihop degen i ett treslag (Ena kortsidan läggs över en tredjedel av rektangel, och sedan den andra över det)
9. Skär ca 1,5 cm breda remsor av degen och tvinna remsan och gör en knut med ändarna nedåt. Lägg på bakplåtspappersklädda plåtar.
10. Låt jäsa 30-40 minuter.
11. Pensla bullarna med ägg och strö över kardemummasocker.
12. Baka på 225 grader i ca 8-10 minuter.
13. Låt bullarna svalna på ett galler och ha eventuellt på lite glasyr.

Så här gör jag mina treslag, först ena sidan över en tredjedel, sedan den andra. På det sättet får du en extra lager fyllning i varje bulle.
Så här gör jag mina treslag, först ena sidan över en tredjedel, sedan den andra. På det sättet får du en extra lager fyllning i varje bulle.

land_recept_kardemummabullar_3

 

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen