Recept 6 november 2018
Superkladdkaka i fyra lager
Den här kladdkakan har ALLT: Kladdig chokladbotten, fluffigt seg marshmallow, dulce de leche och chokladtryffel med havssalt och jordnötter.
Kan en kladdkaka bli godare än så här? Vi tror inte det! Den här fantastiska skapelsen består av fyra lager himmel. Fastän det krävs lite pyssel så är den inte svår att sno ihop. Imponera på dig själv och dina vänner med en riktig superkladdkaka som har allt.
Läs också: Lyxig kladdkaka med brynt smör, flingsalt och hallongrädde – magiskt god!
Superkladdkaka med marshmallows
Skriv ut
Ingredienser:
- Bottenlager
- 150 g smör, smält
- 2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 1 dl ljust muscovadosocker
- 2 dl strösocker
- 1/2 msk vaniljsocker
- 2 ägg
- 1 nypa flingsalt
- Mellanlager
- 150 g minimarshmallows
- 400 g dulce de leche (karamelliserad mjölk)
- Topplager
- 200 g mörk choklad med havssalt, t ex Lindt
- 1 dl vispgrädde
- 1 nypa flingsalt
- 1 näve krossade jordnötter
Gör så här:
- Botten: Sätt ugnen på 175 grader och smöra en 20 cm springform med smör. Sikta över vaniljsocker.
- Om du vill, lägg ett bakplåtspapper i botten på springformen och spänn fast ringen runt. På så sätt ligger kakan direkt på pappret och blir enklare att lossa.
- Smält smöret i en kastrull och ta bort från plattan.
- Blanda samman alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt det smälta smöret, och blanda väl.
- Knäck ned ett ägg i taget och rör till en slät, tjock och glansig smet.
- Häll smeten i den smorda formen och ställ in kakan i ugnen i 12 minuter.
- Mellanlager 1: Ta ut kakan ur ugnen och strö över ett jämt lager av minimarshmallows. Ställ in kakan i ytterligare 5 minuter tills marshmallowsarna smält ihop.
- Ta ut kakan och låt svalna ca 10 min.
- Mellanlager 2: Bred på dulce de leche, karamelliserad mjölk, jämt över marshmallowslagret. Du kan välja att köpa färdig dulce de leche, eller koka din egen av sötad mjölk.
- Topplager: Koka upp grädden, dra bort kastrullen från värmen och bryt i chokladen. Rör tills all choklad smält och du fått en blank och fin tryffel.
- Häll chokladtryffeln över kakan och strö på flingsalt och krossade jordnötter.
- Ställ in i kylskåp tills kakans alla lager satt sig, ca 3-4 timmar.
- Servera med vispgrädde.