Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 september 2017

Gör eget nyponpulver – supernyttigt och gott

Nyponpulver är fullt av A-vitaminer, C-vitaminer, B-vitaminer och antioxidanter. Det är gott och kan användas till mycket, så som nyponsoppa, smoothies, som smaksättare i bröd, som nyponte och nypongele.

Nyponpulver (5 dl)

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 liter färska nypon

Gör så här:

  1. Plocka nypon.
  2. Skär bort stjälkar och blad.
  3. Dela på mitten och kärna ur, det gör du enklast med en potatisskalare.
  4. Sprid ut nyponen på smörpapper och lägg på ugnsgallret.
  5. Torka mitt i ugnen i 50 grader tills nyponen är helt torra.
  6. Mixa de torkade nyponskalen till pulver i en kaffebönsmixer.
  7. Förvara torrt i väl tillsluten burk.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen