Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 28 november 2016

Supersmarrigt utan vitt socker! Krispiga chilinötter med honung och flingsalt

Chilinötter, honung och flingsalt. Här är julgodiset som du kan äta med gott samvete.

Underbart gott recept från boken Honungsjul. Boken är gjord av elever och lärare vid restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Dackeskolan i samarbete med Marita Delvert.

Krispiga chilinötter med honung och flingsalt

chilinotterjulgodis

Det här behöver du:

1 halv röd chili
1/2 tsk chilipulver
4 dl blandade nötter
4 msk honung
3 msk vatten
Flingsalt, cirka 1 tsk

Så här gör du:

1. Rosta nötterna några minuter i en het panna.
2. Lägg i chili och chilipulver. Rör om.
3. Blanda i honung och vatten och värm tills vätskan torkat in.
4. Strö över flingsalt och rör om.
5. Fördela i små knäckformar och låt svalna.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen