recept 28 november 2016
Supersmarrigt utan vitt socker! Krispiga chilinötter med honung och flingsalt
Chilinötter, honung och flingsalt. Här är julgodiset som du kan äta med gott samvete.
Underbart gott recept från boken Honungsjul. Boken är gjord av elever och lärare vid restaurang- och livsmedelsprogrammet vid Dackeskolan i samarbete med Marita Delvert.
Krispiga chilinötter med honung och flingsalt
Det här behöver du:
1 halv röd chili
1/2 tsk chilipulver
4 dl blandade nötter
4 msk honung
3 msk vatten
Flingsalt, cirka 1 tsk
Så här gör du:
1. Rosta nötterna några minuter i en het panna.
2. Lägg i chili och chilipulver. Rör om.
3. Blanda i honung och vatten och värm tills vätskan torkat in.
4. Strö över flingsalt och rör om.
5. Fördela i små knäckformar och låt svalna.