Recept 26 mars 2018
Alkoholfri äggtoddy med hallongömma
Den här äggtoddyn blir en god påskdessert på grund av bärgömman i botten. Den är alkoholfri och passar alltså även familjens yngsta.
Kan man annat än älska en skapelse som blir perfekt på två ingredienser och några få minuter? Ägg och socker är egentligen allt som behövs, men i Lands bloggares Katarina Ekeströms recept gömmer sig en härlig hallonröra i botten av glaset.
Dessutom behöver den här godingen varken tid i ugn eller kyl – redo att serveras på direkten!
Läs också: Squashchips – festens festligaste
Alkoholfri äggtoddy med hallongömma
Skriv ut
Ingredienser
- 4 äggulor
- 4 msk socker
- 1 ½ dl tinade hallon
- 1 msk socker
- citron, lite cest och lite saft
Gör så här
- Separera äggulor och vitor. Lägg gulorna i en skål tillsammans med 1 msk socker per gula.
- Vispa gulor och socker ljust och fluffigt. Elvisp rekommenderas för att så mycket luft som möjligt ska vispas in i toddyn som blir lenare ju längre den vispas.
- Rårör hallonen tillsammans med socker. Droppa över lite citron och riv över lite cest, det yttersta gula på citronskalet. Rör om och fördela i glas eller små skålar. Skeda toddyn över så att det blir två lager.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.