Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 mars 2018

Alkoholfri äggtoddy med hallongömma

Den här äggtoddyn blir en god påskdessert på grund av bärgömman i botten. Den är alkoholfri och passar alltså även familjens yngsta.

 Den här alkoholfria äggtoddyn är superenkel att göra. Vill du förenkla receptet ytterligare plockar du bort hallonen!
Den här alkoholfria äggtoddyn är superenkel att göra. Vill du förenkla receptet ytterligare plockar du bort hallonen! FOTO: Katarina Ekeström

Kan man annat än älska en skapelse som blir perfekt på två ingredienser och några få minuter? Ägg och socker är egentligen allt som behövs, men i Lands bloggares Katarina Ekeströms recept gömmer sig en härlig hallonröra i botten av glaset.

Dessutom behöver den här godingen varken tid i ugn eller kyl – redo att serveras på direkten!

Läs också: Squashchips – festens festligaste

Alkoholfri äggtoddy med hallongömma

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 äggulor
  • 4 msk socker
  • 1 ½ dl tinade hallon
  • 1 msk socker
  • citron, lite cest och lite saft

Gör så här

  1. Separera äggulor och vitor. Lägg gulorna i en skål tillsammans med 1 msk socker per gula.
  2. Vispa gulor och socker ljust och fluffigt. Elvisp rekommenderas för att så mycket luft som möjligt ska vispas in i toddyn som blir lenare ju längre den vispas.
  3. Rårör hallonen tillsammans med socker. Droppa över lite citron och riv över lite cest, det yttersta gula på citronskalet. Rör om och fördela i glas eller små skålar. Skeda toddyn över så att det blir två lager.

Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen