Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 september 2019

Svampburgare

Saftiga vegetariska biffar med finhackade champinjoner att variera vardagsmaten med.

 Vegetariska biffar med champinjoner som passar perfekt i ett hamburgerbröd eller i en matig sallad.
Vegetariska biffar med champinjoner som passar perfekt i ett hamburgerbröd eller i en matig sallad. FOTO: Istock

Svamp mättar gott och doftar ljuvligt vid stekning. I detta recept formas biffar av en enkel vegofärs på hackade champinjoner, havremjöl och ägg.

Sesampastan tahini och den japanska sojan tamari ger en spännande lite nötig smak, men kan uteslutas.

Läs också: Vegetariska morotsbiffar med halloumi

Svampburgare

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 400 gram champinjoner
  • ½ purjolök
  • 1 liten morot
  • 1 dl tahini (sesampasta)
  • 1 ½ dl havremjöl (mixade havregryn)
  • 2 ägg
  • 1 tsk paprikapulver eller torkad chili
  • 2 tsk tamari eller japansk soja
  • smör till stekning
  • peppar

Gör så här:

  1. Ansa och hacka purjolöken i små bitar. Skala och riv moroten. Skölj och finhacka svampen.
  2. Stek purjö, morot och svamp i smör. Smaksätt med paprikapulver, tamari och peppar. Ställ åt sidan.
  3. Rör samman sesampasta, havremjöl och ägg i en bunke. Tillsätt svampfräset. Jobba samman till en formbar färs.
  4. Forma biffar och stek i smör tills det blir en fin yta, ca 2 minuter på varje sida.
  5. Servera i hamburgerbröd eller med blandsallad.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen