Recept 3 september 2019
Svampburgare
Saftiga vegetariska biffar med finhackade champinjoner att variera vardagsmaten med.
Svamp mättar gott och doftar ljuvligt vid stekning. I detta recept formas biffar av en enkel vegofärs på hackade champinjoner, havremjöl och ägg.
Sesampastan tahini och den japanska sojan tamari ger en spännande lite nötig smak, men kan uteslutas.
Läs också: Vegetariska morotsbiffar med halloumi
Svampburgare
Skriv ut
Ingredienser: (4 portioner)
- 400 gram champinjoner
- ½ purjolök
- 1 liten morot
- 1 dl tahini (sesampasta)
- 1 ½ dl havremjöl (mixade havregryn)
- 2 ägg
- 1 tsk paprikapulver eller torkad chili
- 2 tsk tamari eller japansk soja
- smör till stekning
- peppar
Gör så här:
- Ansa och hacka purjolöken i små bitar. Skala och riv moroten. Skölj och finhacka svampen.
- Stek purjö, morot och svamp i smör. Smaksätt med paprikapulver, tamari och peppar. Ställ åt sidan.
- Rör samman sesampasta, havremjöl och ägg i en bunke. Tillsätt svampfräset. Jobba samman till en formbar färs.
- Forma biffar och stek i smör tills det blir en fin yta, ca 2 minuter på varje sida.
- Servera i hamburgerbröd eller med blandsallad.