Recept 28 juli 2017
Svampsoppa med palsternacka
Den här svampsoppan med palsternacka är något alldeles extra. Underbart len och god i smaken. Här är Caroline Hofbergs rekordgoda recept.
Läs också:Smårätt med smak av skog: Crostini med kantarelltapenade – enkelt och supergott!
Svamp– och palsternackssoppa
Skriv ut
Ingredienser
- 4 portioner
- 1 liter färsk blandsvamp eller kantareller
- smör
- salt
- nymald peppar
- 400 g palsternacka
- 2 gula lökar
- 1 tsk timjan
- 8 dl vatten
- 4 msk grönsaksfond
- 1 dl vitt vin
- 2 dl crème fraiche
- gräslök
Gör så här
- 1. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Fräs på svag värme i en panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör och stek tills svampen börjar få färg. Krydda med salt och peppar.
- 2. Skala palsternackan och skär i bitar. Skala och hacka löken. Fräs några minuter i smör. Blanda i timjan mot slutet.
- 3. Tillsätt vatten, fond och vin. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 15–20 minuter.
- 4. Ta från värmen och blanda i crème fraiche. Mixa soppan slät.
- 5. Blanda i svampen och värm ett par minuter. Samka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.