Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 juli 2017

Svampsoppa med palsternacka

Den här svampsoppan med palsternacka är något alldeles extra. Underbart len och god i smaken. Här är Caroline Hofbergs rekordgoda recept.

 Godaste svampsoppan mixar du med palsternacka.
Godaste svampsoppan mixar du med palsternacka.

Läs också:Smårätt med smak av skog: Crostini med kantarelltapenade – enkelt och supergott!

Svamp– och palsternackssoppa

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 1 liter färsk blandsvamp eller kantareller
  • smör
  • salt
  • nymald peppar
  • 400 g palsternacka
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk timjan
  • 8 dl vatten
  • 4 msk grönsaksfond
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl crème fraiche
  • gräslök

Gör så här

  1. 1. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Fräs på svag värme i en panna tills vätskan kokat bort. Tillsätt en klick smör och stek tills svampen börjar få färg. Krydda med salt och peppar.
  2. 2. Skala palsternackan och skär i bitar. Skala och hacka löken. Fräs några minuter i smör. Blanda i timjan mot slutet.
  3. 3. Tillsätt vatten, fond och vin. Koka under lock tills palsternackan är mjuk, 15–20 minuter.
  4. 4. Ta från värmen och blanda i crème fraiche. Mixa soppan slät.
  5. 5. Blanda i svampen och värm ett par minuter. Samka av med salt och peppar. Strö över hackad gräslök.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen