Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Svart vinbärssirap

Festligt från start med en vacker och frisk fördrink med smak av sommarens svarta vinbär.

 Fin färg och frisk smak på bästa fördrinken.
Fin färg och frisk smak på bästa fördrinken. FOTO: Anders Norrsell

En perfekt drink att börja kvällen med. Lagom komplicerad och omtyckt av många. Servera alkoholfri skumpa för ett alkoholfritt alternativ och hoppa över konjaken.

Ta gärna en kik i frysen om du har några egenplockade bär kvar från sommaren, annars går det lika bra att köpa.

Läs också: Släck törsten med iskall slush – 5 goda fruktdrinkar du gör själv!

Svart vinbärssirap

Skriv ut

Ingredienser: (6 personer)

  • 175 g svarta vinbär
  • 0,5 dl råsocker
  • 6 msk konjak
  • 1 flaska champagne eller mousserat vin, med eller utan alkohol
  • 6 personer
  • 175 g svarta vinbär
  • 0,5 dl råsocker
  • 6 msk konjak
  • 1 flaska champagne eller mousserat vin, med eller utan alkohol

Gör så här:

  1. Lägg svarta vinbär och råsocker i en kastrull. Ta undan några bär om du vill garnera glasen.
  2. Låt sockret smälta på svag värme under omrörning.
  3. Rör försiktigt tills blandningen blir till en tjock sirap. Det brukar ta 4-5 minuter.
  4. Sila ner sirapen i en bunke. Pressa all saft ur bären med en slev eller med baksidan av en sked mot silens kant.
  5. Blanda ner konjaken.
  6. Låt sirapen svalna. Häll några matskedar sirap i varje glas.
  7. Toppa med champagne eller mousserat vin, garnera med några bär och servera.

Recept: Bitte E:son Forsberg

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen