Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 oktober 2018

Svartrotsskagen med rökt lax

Skagenröra med en twist! Svartrötter och lax ger en fin smak till den klassiska såsen.

 Kallrökt lax och svartrötter är en intressant kombination.
Kallrökt lax och svartrötter är en intressant kombination. FOTO: Ove Lindfors

Goda smaker som påminner om skagenröra får du i detta recept. Svartrötterna kokas mjuka innan de skärs i bitar och blandas med crème fraiche, majonnäs, pepparrot, lök, dill och peppar. Kallrökt lax och ägg gör röran extra matig.

Läs också: Potatiscanapéer med makrillskagen

Svartrotsskagen med rökt lax

Skriv ut

Ingredienser: (6 bufféportioner)

  • 300 g svartrötter
  • 100 g kallrökt lax
  • 2 hårdkokta ägg
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk majonnäs
  • 2 msk riven pepparrot
  • 3/4 dl hackad rödlök
  • 1 dl hackad dill
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • salt
  • Till garnering
  • hackad rödlök
  • citronklyftor
  • dill

Gör så här:

  1. Skala svartrötterna, lägg dem vartefter i vatten med pressad citron så mörknar de inte.
  2. Koka dem mjuka, men inte mosiga, i lättsaltat vatten. Låt rinna av noga. Skär svartrötterna i cirka 2 centimeter långa bitar.
  3. Fintärna laxen. Skala och hacka äggen.
  4. Blanda crème fraiche, majonnäs, pepparrot, lök, dill och peppar. Vänd ner svartrot, lax och ägg. Smaka av med salt.
  5. Vid servering: Ta fram en stund före servering. Lägg upp och garnera med lite hackad rödlök och dill. Garnera med citronklyftor.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen