Recept 16 maj 2019
Svartvinbärscheesecake
En smarrig cheesecake med svartvinbär och botten av choklad. Perfekt kombination av syrligt och sött på samma gång.
Läs också: Så gör du egen svartvinbärssaft
Svartvinbärscheesecake
Skriv ut
Ingredienser (10 bitar):
- Botten:
- 100 g smör
- 3 dl strösocker
- 1 ½ dl vetemjöl
- 4 msk kakao
- 1 ½ tsk vaniljsocker
- 2 ägg
- Fyllning:
- 200 g rumsvarm philadelphiaost
- 2 dl strösocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 äggulor
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl mosade svarta vinbär
- Garnering:
- färska bär
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
- Smält smöret. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Vispa ner det smälta smöret och sist äggen, ett i taget. Häll smeten i formen.
- Grädda kakan i mitten av ugnen cirka 12 minuter. Kakan stelnar ytterligare när den kallnar. Låt kakan kallna helt, men ta den inte ur formen.
- Vispa ost, socker och vaniljsocker till en slät smet. Vispa ner äggulorna, en i taget. Vispa grädden ganska hårt. Vänd ner bärmos och grädde med luftiga tag i ostsmeten.
- Häll smeten över bottnen. Täck över och frys tårtan minst 4 timmar. Ta fram tårtan cirka 30 minuter innan servering och garnera med bär.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.