Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 juli 2018

Svartvinbärssylt – superenkelt recept

Svarta vinbär ger en fantastiskt god sylt. Bären kommer nästan mer till sin rätt i sylt än om man äter dem färska. Här är ett riktigt bra recept.

 Lyxigt och vackert med hemgjord svartvinbärssylt i fina glasburkar. Ge bort i present eller ställ fram på frukostbordet.
Lyxigt och vackert med hemgjord svartvinbärssylt i fina glasburkar. Ge bort i present eller ställ fram på frukostbordet. FOTO: Ove Lindfors

Har du svarta vinbärsbuskar i din trädgård? Då ska du passa på att koka sylt på bären. Det är inte svårt. Och resultatet av det här enkla receptet som Lands Caroline Hofberg bjuder på blir fantastiskt gott.

Läs också: Vinbärssylt med nektariner

Svartvinbärssylt

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 liter sylt):

  • 2 liter svarta vinbär
  • 500 g syltsocker

Gör så här:

  1. Rensa bären och lägg dem i en gryta.
  2. Hetta långsamt upp. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter, skaka lite då och då.
  3. Rör i sockret och höj värmen. Koka sylten ganska kraftigt utan lock 2–3 minuter.
  4. Ta grytan från värmen och skumma. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
  5. Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att sylten hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen