Recept 23 juli 2018
Svartvinbärssylt – superenkelt recept
Svarta vinbär ger en fantastiskt god sylt. Bären kommer nästan mer till sin rätt i sylt än om man äter dem färska. Här är ett riktigt bra recept.
Har du svarta vinbärsbuskar i din trädgård? Då ska du passa på att koka sylt på bären. Det är inte svårt. Och resultatet av det här enkla receptet som Lands Caroline Hofberg bjuder på blir fantastiskt gott.
Läs också: Vinbärssylt med nektariner
Svartvinbärssylt
Skriv ut
Ingredienser (cirka 1 liter sylt):
- 2 liter svarta vinbär
- 500 g syltsocker
Gör så här:
- Rensa bären och lägg dem i en gryta.
- Hetta långsamt upp. Koka på svag värme under lock cirka 15 minuter, skaka lite då och då.
- Rör i sockret och höj värmen. Koka sylten ganska kraftigt utan lock 2–3 minuter.
- Ta grytan från värmen och skumma. Låt sylten vila cirka 15 minuter, rör någon gång under tiden så att temperaturen jämnas ut.
- Häll upp sylten på varma, väl rengjorda burkar och sätt på lock. Det är viktigt att sylten hälls ända upp till kanten. Förvara mörkt och svalt eller i kylen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.