Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2018

Syltad lök med kryddpeppar

Senapsfrön, kryddnejlikor och kryddpeppar ger smak åt den här syltade löken. En burk sommar att ta fram när det kommer bistrare tider.

 Sverige är med en produktion av 65 miljoner kilo lök per år nästan självförsörjande.
Sverige är med en produktion av 65 miljoner kilo lök per år nästan självförsörjande. FOTO: Istock

Lök har flera hälsoegenskaper och sägs bland annat sänka högt kolesterol.

Kniplöken är en primör som passar allra bäst att tillagas och ätas färsk men varför inte prova att lägga in den hel eller i halvor på samma sätt som syltlök.

Läs också: Så gör du läcker picklad rödlök – utan socker!

Syltad lök

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 knippa lök
  • Lag
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn

Gör så här:

  1. Ansa löken och dela den eventuellt i halvor. Lägg i en ren burk.
  2. Koka upp lagen och häll den het över lökarna så att det täcker.
  3. Ställ kallt. Håller i upp till 3 månader i kyl.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen