Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 september 2018

Syltad lök med kryddpeppar

Senapsfrön, kryddnejlikor och kryddpeppar ger smak åt den här syltade löken. En burk sommar att ta fram när det kommer bistrare tider.

 Sverige är med en produktion av 65 miljoner kilo lök per år nästan självförsörjande.
Sverige är med en produktion av 65 miljoner kilo lök per år nästan självförsörjande. FOTO: Istock

Lök har flera hälsoegenskaper och sägs bland annat sänka högt kolesterol.

Kniplöken är en primör som passar allra bäst att tillagas och ätas färsk men varför inte prova att lägga in den hel eller i halvor på samma sätt som syltlök.

Läs också: Så gör du läcker picklad rödlök – utan socker!

Syltad lök

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 knippa lök
  • Lag
  • 1 dl ättiksprit
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 lagerblad
  • 4 kryddnejlikor
  • 3 kryddpepparkorn

Gör så här:

  1. Ansa löken och dela den eventuellt i halvor. Lägg i en ren burk.
  2. Koka upp lagen och häll den het över lökarna så att det täcker.
  3. Ställ kallt. Håller i upp till 3 månader i kyl.

Recept: Katarina Ekeström

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen