Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 juli 2017

Syltade kantareller med lingon och äpple – bästa receptet!

Syltade kantareller med lingon och äpple är ett supergott tillbehör exempelvis till vilt eller ugnsstekt kyckling med gräddsås. Mums! I detta härliga recept är det säsongens härligaste råvaror som gör jobbet.

 Enkelt men fantastiskt gott med syltade kantareller. Smaken maxas med hjälp av lingon och äpple.
Enkelt men fantastiskt gott med syltade kantareller. Smaken maxas med hjälp av lingon och äpple. FOTO: Ove Lindfors

Här är ett annat trevligt recept: Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott!

Syltade kantareller med lingon och äpple

Skriv ut

Ingredienser

  • 6 dl
  • 1 1/2 liter färska kantareller
  • 1 rödlök
  • 1 röd chilifrukt
  • 2 msk smör
  • 6 msk rörsocker
  • 3 msk äppelcidervinäger
  • 2 msk repade timjanblad
  • 1 dl färska eller frysta lingon
  • 2 dl fintärnade och skalade äpplen
  • salt

Gör så här

  1. Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilifrukten.
  2. Fräs svampen på svag värme i en gryta tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och lök. Fortsätt steka på svag värme tills svampen börjar få färg, cirka 10 minuter.
  3. Blanda i chili, socker, vinäger och timjan. Koka under lock, cirka 15 minuter. Blanda i lingon och äpple. Fortsätt koka under lock i cirka 15 minuter. Smaka av med salt.
  4. Häll upp på väl rengjorda små burkar och sätt på lock. Förvara kantarellerna i kylen, men ta fram dem i rumstemperatur en stund före servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen