Recept 27 juli 2017
Syltade kantareller med lingon och äpple – bästa receptet!
Syltade kantareller med lingon och äpple är ett supergott tillbehör exempelvis till vilt eller ugnsstekt kyckling med gräddsås. Mums! I detta härliga recept är det säsongens härligaste råvaror som gör jobbet.
Här är ett annat trevligt recept: Så enkelt syltar du kantareller – fantastiskt gott!
Syltade kantareller med lingon och äpple
Skriv ut
Ingredienser
- 6 dl
- 1 1/2 liter färska kantareller
- 1 rödlök
- 1 röd chilifrukt
- 2 msk smör
- 6 msk rörsocker
- 3 msk äppelcidervinäger
- 2 msk repade timjanblad
- 1 dl färska eller frysta lingon
- 2 dl fintärnade och skalade äpplen
- salt
Gör så här
- Rensa och dela svampen i mindre bitar. Skala och hacka löken. Kärna ur och hacka chilifrukten.
- Fräs svampen på svag värme i en gryta tills vätskan kokat bort. Tillsätt smör och lök. Fortsätt steka på svag värme tills svampen börjar få färg, cirka 10 minuter.
- Blanda i chili, socker, vinäger och timjan. Koka under lock, cirka 15 minuter. Blanda i lingon och äpple. Fortsätt koka under lock i cirka 15 minuter. Smaka av med salt.
- Häll upp på väl rengjorda små burkar och sätt på lock. Förvara kantarellerna i kylen, men ta fram dem i rumstemperatur en stund före servering.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.