Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 19 april 2017

Syra grädde supersnabbt: Så enkelt gör du egen crème fraiche

Syrad grädde, eller crème fraiche som vi är vana att kalla det, är superenkelt att göra själv. Här är bästa receptet.

FOTO: Istock

Det här enkla och roliga receptet kommer från den härliga kokboken Från grunden med systrarna Eisenman. Och snabb går det också. Räkna med 2 minuter + syrning i 2 till 3 dygn.

Crème fraiche(5 dl)

Skriv ut

Ingredienser

  • 5 dl vispgrädde, 40 procent
  • 1 – 2 msk filmjölk

Så gör du

  1. Blanda grädde och filmjölk i en bunke.
  2. Täck med till exempel en silduk och låt stå i rumstemperatur från 12 timmar upp till 3 dagar, till önskad smak och konsistens.
  3. Täck över och ställ i kylen. Crème fraichen tjocknar något när den blir kall. I kylen håller den i cirka 1 vecka.

Lisa och Monica Eisenman

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen