recept 19 april 2017
Syra grädde supersnabbt: Så enkelt gör du egen crème fraiche
Syrad grädde, eller crème fraiche som vi är vana att kalla det, är superenkelt att göra själv. Här är bästa receptet.
Det här enkla och roliga receptet kommer från den härliga kokboken Från grunden med systrarna Eisenman. Och snabb går det också. Räkna med 2 minuter + syrning i 2 till 3 dygn.
Crème fraiche(5 dl)
Skriv ut
Ingredienser
- 5 dl vispgrädde, 40 procent
- 1 – 2 msk filmjölk
Så gör du
- Blanda grädde och filmjölk i en bunke.
- Täck med till exempel en silduk och låt stå i rumstemperatur från 12 timmar upp till 3 dagar, till önskad smak och konsistens.
- Täck över och ställ i kylen. Crème fraichen tjocknar något när den blir kall. I kylen håller den i cirka 1 vecka.