Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 april

Tareq Taylors sjömansbiff

Känner du smaken av denna klassiska långkoksgryta? Enklaste grytan med godaste smakerna, det är en förträfflig kombination. Receptet är skapat av Tareq Taylor och det bådar gott, Tareq är i sanning en utomordentlig kock!

 Sjömansbiff är verkligen klassisk matlagning på högsta nivå - oj, vilken smak-bild!
Sjömansbiff är verkligen klassisk matlagning på högsta nivå - oj, vilken smak-bild! FOTO: Peter Carlsson

Sjömansbiff är potatis, kött och lök i bästa kombination och det är verkligen en middag att längta efter, det här smakar gott! Jättegott till och med! Receptet kommer från Tareq Taylors kokbok ”Middag i en gryta”.

Tareq tipsar!

”Om du köper köttet i hel bit och ska skära det i skivor själv, tänk på att skära mot fibrerna så att köttet blir mört och fint. Köp färdig lövbiff annars.”

Sjömansbiff

Skriv ut

Ingradienser (4-6 portioner):

  • 6 stora gula lökar
  • 1 1/2 kg fast potatis
  • 600 g nötinnanlår i skivor
  • 1 1/2 liter oxbuljong
  • 1 flaska ljus öl (33 cl)
  • 2 tsk salt
  • 5 lagerblad
  • 20 kryddpepparkorn
  • 10 svartpepparkorn
  • 2 dl vatten
  • smör till stekning
  • hackad persilja
  • Till servering:
  • saltgurka
  • inlagda rödbetor

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 160 grader, varmluft.
  2. Skala och skär löken i centimetertjocka skivor. Skala och skär potatisen i knappt centimetertjocka skivor.
  3. Bryn löken i smör i en kastrull tills den har fin färg. Häll i buljong och öl och tillsätt salt, lagerblad, kryddpeppar och svartpeppar.
  4. Salta köttet och bryn det i omgångar i smör i en annan stekpanna. Ta upp och lägg åt sidan efterhand. Vispa ur pannan med vattnet och häll över skyn i kastrullen med buljong. Låt den koka ihop lite, smaka sedan av med salt. Tänk på att potatisen suger åt sig mycket av saltet, så bli inte rädd om buljongen är salt.
  5. Lägg potatisskivor i botten av en form med höga kanter (eller en gryta). Lägg på ett lager kött och fortsätt sedan att varva potatis och kött. Häll lökbuljongen över allt- ihop, ställ in i ugnen och baka i 1 timme tills potatisen är mjuk och mycket av vätskan har kokat in.
  6. Ta ut och toppa med hackad persilja. Servera med salt- gurka och inlagda rödbetor.

Recept: Tareq Taylor Foto: Peter Carlsson

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen