Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Tartar på gravad lax

Tartar görs ursprungligen på rå fisk, men den gravade laxen passar också bra. Senap, ansjovisfiléer och kapris sätter smak på röran.

 Tartar på gravad lax är supergott till knäcket.
Tartar på gravad lax är supergott till knäcket. FOTO: Ove Lindfors

På buffébordet passar det bra att lägga upp laxröran i en skål. Men att klicka den på knäckebrödsbitar eller rostat vörtbröd och servera som tilltugg är också gott.

Läs också: Ostbakad lax med potatissallad Jansson

Tartar på gravad lax

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner (5–6 dl)

  • 300–350 g gravad lax i bit
  • 1 äggula
  • 1/2 msk julsenap
  • 1 msk pressad citron
  • 1 dl rapsolja
  • 6 ansjovisfiléer
  • 2 msk kapris
  • 3 msk fintärnad saltgurka
  • 4 msk hackad dill
  • 3 msk hackad gräslök
  • nymald vitpeppar

Gör så här:

  1. Fintärna laxen.
  2. Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget.
  3. Hacka ansjovis och kapris. Blanda ner ansjovis, kapris, gurka och örter. Vänd sist ner laxtärningarna i majonnäsen. Smaka av med peppar.

Recept: Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen