Recept 16 oktober 2018
Tartar på gravad lax
Tartar görs ursprungligen på rå fisk, men den gravade laxen passar också bra. Senap, ansjovisfiléer och kapris sätter smak på röran.
På buffébordet passar det bra att lägga upp laxröran i en skål. Men att klicka den på knäckebrödsbitar eller rostat vörtbröd och servera som tilltugg är också gott.
Läs också: Ostbakad lax med potatissallad Jansson
Tartar på gravad lax
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner (5–6 dl)
- 300–350 g gravad lax i bit
- 1 äggula
- 1/2 msk julsenap
- 1 msk pressad citron
- 1 dl rapsolja
- 6 ansjovisfiléer
- 2 msk kapris
- 3 msk fintärnad saltgurka
- 4 msk hackad dill
- 3 msk hackad gräslök
- nymald vitpeppar
Gör så här:
- Fintärna laxen.
- Vispa ihop äggula, senap och citronsaft. Vispa i oljan, lite i taget.
- Hacka ansjovis och kapris. Blanda ner ansjovis, kapris, gurka och örter. Vänd sist ner laxtärningarna i majonnäsen. Smaka av med peppar.