Recept 18 oktober 2018
Tarte flambée med rökt lax och gräslöksgremolata
En smakrik tarte flambée, pizza med crème fraiche och ost, toppad med kallrökt lax och gremolata på gräslök.
Tarte flambée är ett superenkelt och matigt tilltugg med härliga smaker. Fungerar också som varmrätt för 2-3 personer.
Är ni många gäster på kalaset kan pizzabottnar med crème fraiche och ost stå klara svalt på plåt och gräddas i efterhand. Gremolatan kan också göras ett tag i förväg, dock inte för många timmar – då kan den bli bitter i smaken.
Läs också:
Tarte flambée med rökt lax och gräslöksgremolata
Skriv ut
Ingredienser: (4-6 portioner)
- 1 färdig pizzadeg
- 1 dl crème fraiche
- 2-3 dl riven smakrik ost, t ex Västerbotten
- 150-200 g kallrökt lax i skivor
- Gräslöksgremolata
- 1 kruka gräslök
- rivet skal av 2 citroner
- 2 msk rapsolja, gärna kallpressad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och strö över osten. Grädda tarten till fin färg mitt i ugnen, cirka 15 minuter.
- Under tiden, strimla laxen och finhacka gräslöken. Blanda gräslöken med citronskal och olja.
- Ta ut den färdiga tarten, låt svalna något. Fördela lax och gremolata över, skär den i bitar och servera direkt.