Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 oktober 2018

Tarte flambée med rökt lax och gräslöksgremolata

En smakrik tarte flambée, pizza med crème fraiche och ost, toppad med kallrökt lax och gremolata på gräslök.

 Tarte flambée kan toppas med det du har hemma.
Tarte flambée kan toppas med det du har hemma. FOTO: Istock

Tarte flambée är ett superenkelt och matigt tilltugg med härliga smaker. Fungerar också som varmrätt för 2-3 personer.

Är ni många gäster på kalaset kan pizzabottnar med crème fraiche och ost stå klara svalt på plåt och gräddas i efterhand. Gremolatan kan också göras ett tag i förväg, dock inte för många timmar – då kan den bli bitter i smaken.

Läs också:

Tarte flambée med rökt lax och gräslöksgremolata

Skriv ut

Ingredienser: (4-6 portioner)

  • 1 färdig pizzadeg
  • 1 dl crème fraiche
  • 2-3 dl riven smakrik ost, t ex Västerbotten
  • 150-200 g kallrökt lax i skivor
  • Gräslöksgremolata
  • 1 kruka gräslök
  • rivet skal av 2 citroner
  • 2 msk rapsolja, gärna kallpressad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Rulla ut pizzadegen på en plåt med bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och strö över osten. Grädda tarten till fin färg mitt i ugnen, cirka 15 minuter.
  2. Under tiden, strimla laxen och finhacka gräslöken. Blanda gräslöken med citronskal och olja.
  3. Ta ut den färdiga tarten, låt svalna något. Fördela lax och gremolata över, skär den i bitar och servera direkt.

Recept: Håkan Larsson

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen