Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 maj

Thaigryta på rödstrimma

Bjud på en läcker fiskgryta med spännande smaker som garanterat får smaklökarna att kittla till av lycka.

 Thaigryta på rödstrimma är riktig må bra-mat full av smak och nyttigheter.
Thaigryta på rödstrimma är riktig må bra-mat full av smak och nyttigheter. FOTO: Stefan Lindblom/Helsingborgs-Bild

Fisk är allt annat än tråkig mat – och den här thaigrytan sjuder av smaker!

Läs också: Krämig kycklinggratäng – perfekt till pasta

Thaigryta på rödstrimma

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 4-6 filéer av rödstrimma
  • ris eller nudlar för 4 personer
  • 1 squash
  • 4 schalottenlökar
  • 2 citrongräs
  • 1/3 chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 lime
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk
  • gurkmeja
  • salt

Gör så här:

  1. Koka ris eller nudlar enligt anvisning.
  2. Skala och dela löken på längden. Skär sedan löken i långsmala bitar.
  3. Banka ut citrongräset och hacka sedan fint. Undvik den tjocka delen av gräset då det kan vara träigt. Stek i olja tillsammans med löken tills det mjuknat i wokpanna utan att få färg.
  4. Skär squashen i lagom stora bitar och lägg i pannan.
  5. Hacka chili fint och pressa vitlök och häll i. Pressa över limejuice och häll i kokosmjölk och röd currypasta.
  6. Salta och häll eventuellt i lite gurkmeja för färgens skull. Låt sjuda.
  7. Skär fisken i lagom stora bitar, salta och fräs i rikligt med olja för att få en krispig yta.
  8. Servera fisken med kokosmjölksgrytan och ris eller nudlar.

Recept: Ola Andersson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen