Recept 14 maj 2020
Thaigryta på rödstrimma
Bjud på en läcker fiskgryta med spännande smaker som garanterat får smaklökarna att kittla till av lycka.
Fisk är allt annat än tråkig mat – och den här thaigrytan sjuder av smaker!
Läs också: Krämig kycklinggratäng – perfekt till pasta
Thaigryta på rödstrimma
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 4-6 filéer av rödstrimma
- ris eller nudlar för 4 personer
- 1 squash
- 4 schalottenlökar
- 2 citrongräs
- 1/3 chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 lime
- 1 tsk röd currypasta
- 1 burk kokosmjölk
- gurkmeja
- salt
Gör så här:
- Koka ris eller nudlar enligt anvisning.
- Skala och dela löken på längden. Skär sedan löken i långsmala bitar.
- Banka ut citrongräset och hacka sedan fint. Undvik den tjocka delen av gräset då det kan vara träigt. Stek i olja tillsammans med löken tills det mjuknat i wokpanna utan att få färg.
- Skär squashen i lagom stora bitar och lägg i pannan.
- Hacka chili fint och pressa vitlök och häll i. Pressa över limejuice och häll i kokosmjölk och röd currypasta.
- Salta och häll eventuellt i lite gurkmeja för färgens skull. Låt sjuda.
- Skär fisken i lagom stora bitar, salta och fräs i rikligt med olja för att få en krispig yta.
- Servera fisken med kokosmjölksgrytan och ris eller nudlar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.