Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 december 2018

Toast Skagen – en älskad klassiker

Toast Skagen är enkel men lyxig festmat där räkröra toppas med löjrom på frasigt stekt bröd.

 Pepparroten ger extra god smak till förrätten som är en riktig nyårsklassiker.
Pepparroten ger extra god smak till förrätten som är en riktig nyårsklassiker. FOTO: istock

Varför krångla till det? Ofta vill vi ha älskade matklassiker vi känner igen. Våga vara traditionell och bjud på favoriten toast Skagen till förrätt.

Läs också: Laga oxfilé med potatisgratäng

Toast Skagen

Skriv ut

Ingredienser: (6 personer)

  • 450 g räkor med skal
  • 3 msk hackad färsk dill
  • ¾ msk pressad citronsaft
  • ¾ msk riven pepparrot
  • 1½ msk majonnäs
  • 1½ msk crème fraiche
  • 6 skivor surdegsbröd
  • 1½ msk smör
  • 75 g löjrom
  • 6 dillvippor
  • 6 skivor citroner
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Skala räkorna och hacka dem grovt.
  2. Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill, citronsaft, pepparrot.
  3. Stek brödskivorna i smör tills de får fin färg och är frasiga.
  4. Lägg räkröran på brödskivorna.
  5. Toppa med en klick löjrom, garnera med dill och citronskivor. Mal svartpeppar över.

Hanna Lindberg, Katarina Ekeström

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen