Recept 27 december 2018
Toast Skagen – en älskad klassiker
Toast Skagen är enkel men lyxig festmat där räkröra toppas med löjrom på frasigt stekt bröd.
Varför krångla till det? Ofta vill vi ha älskade matklassiker vi känner igen. Våga vara traditionell och bjud på favoriten toast Skagen till förrätt.
Läs också: Laga oxfilé med potatisgratäng
Toast Skagen
Skriv ut
Ingredienser: (6 personer)
- 450 g räkor med skal
- 3 msk hackad färsk dill
- ¾ msk pressad citronsaft
- ¾ msk riven pepparrot
- 1½ msk majonnäs
- 1½ msk crème fraiche
- 6 skivor surdegsbröd
- 1½ msk smör
- 75 g löjrom
- 6 dillvippor
- 6 skivor citroner
- svartpeppar
Gör så här:
- Skala räkorna och hacka dem grovt.
- Blanda räkor, majonnäs, crème fraiche, dill, citronsaft, pepparrot.
- Stek brödskivorna i smör tills de får fin färg och är frasiga.
- Lägg räkröran på brödskivorna.
- Toppa med en klick löjrom, garnera med dill och citronskivor. Mal svartpeppar över.