Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 25 augusti

Tomatcarpaccio med filétärningar

Tomatcarpaccio med filétärningar av älg eller hjort – njut som lyxig lunch eller förrätt.

 Passa på att laga om du får tag i hjort eller älg.
Passa på att laga om du får tag i hjort eller älg. FOTO: Magnus Skoglöf

Detta recept på Tomatcarpaccio med filétärningar passar som en härlig lunch eller rejäl förrätt. Det kommer från jägarkocken Anders Levéns bok Laga mera vilt.

Läs också: Nyttiga morotsfrallor

Tomatcarpaccio med filétärningar

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner)

  • 8 mogna och tunt skivade tomater
  • 1 stor skivad rödlök
  • 1 finskuren grön paprika
  • 200 g surkål
  • 1 fång skuren basilika
  • 1 1/2 dl olivolja
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • 600 g filébitar av hjort eller älg
  • olja

Gör så här

  1. Skiva tomaterna och lägg upp dem på tallrikar. Toppa med rödlök, grön paprika, surkål och basilika.
  2. Blanda ihop en dressing av olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
  3. Stek filébitarna i olja i en het panna. Toppa carpaccion med det nystekta köttet.
  4. Ringla över dressingen. Salta och peppra lite extra. Njut gärna med ett gott bröd och rödvin.

Recept: Anders Levén

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen