Recept 25 augusti 2022
Tomatcarpaccio med filétärningar
Tomatcarpaccio med filétärningar av älg eller hjort – njut som lyxig lunch eller förrätt.
Detta recept på Tomatcarpaccio med filétärningar passar som en härlig lunch eller rejäl förrätt. Det kommer från jägarkocken Anders Levéns bok Laga mera vilt.
Läs också: Nyttiga morotsfrallor
Tomatcarpaccio med filétärningar
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 8 mogna och tunt skivade tomater
- 1 stor skivad rödlök
- 1 finskuren grön paprika
- 200 g surkål
- 1 fång skuren basilika
- 1 1/2 dl olivolja
- 1/2 dl balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
- 600 g filébitar av hjort eller älg
- olja
Gör så här
- Skiva tomaterna och lägg upp dem på tallrikar. Toppa med rödlök, grön paprika, surkål och basilika.
- Blanda ihop en dressing av olivolja, balsamvinäger, salt och peppar.
- Stek filébitarna i olja i en het panna. Toppa carpaccion med det nystekta köttet.
- Ringla över dressingen. Salta och peppra lite extra. Njut gärna med ett gott bröd och rödvin.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.