Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2018

Tomatchutney med ingefära

En chutney svalkar gott till heta och smakrika rätter. Det här receptet på tomatchutney kryddas med färsk ingefära och chiliflakes.

 Chutney är perfekt tillsammans med kallskuret och ostbrickan.
Chutney är perfekt tillsammans med kallskuret och ostbrickan. FOTO: Ove Lindfors

En chutney är alltid trevligt att ha på lut i kylen eftersom den är ett så gott tillbehör till höstens fläskstek eller helstekta kyckling. Om tomatchutneyn serveras till grillat lamm, kyckling, kryddiga korvar eller halloumi är det gott att blanda i lite hackad färsk mynta.

Läs också: Chutney på gröna tomater med fräscht sting

Tomatchutney med ingefära

Skriv ut

Ingredienser (cirka 1 liter)

  • 1 1/2 kg tomater
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 dl rörsocker
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 1 krm chiliflakes

Gör så här:

  1. Skär ett kryss i toppen på tomaterna. Lägg ner dem i kokande vatten, cirka 30 sekunder. Ta upp och dra av skalet. Skär tomaterna i bitar.
  2. Skala och hacka lök och vitlök.
  3. Koka alla ingredienser i en gryta utan lock tills drygt hälften av vätskan kokat bort, cirka 45 minuter.
  4. Häll upp på rena varma burkar. Sätt på lock och låt kallna. Förvara chutneyn i kylen.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen