Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 7 september

Tomatfocaccia med fetaost

Den här focaccian får en mild tomatsmak och vacker färg. Tryck gärna ner några oliver också när du ändå är i farten. Baka i 1 långpanna eller 2 mindre formar.

 Mild tomatsmak i denna ljuvliga tomatfocaccia medfetaost och körsbärstomater.
Mild tomatsmak i denna ljuvliga tomatfocaccia medfetaost och körsbärstomater.

Byt ut vattnet mot passerade tomater när du bakar, tipsar Lina Wallentinsson som har gjort receptet. Har du bara krossade tomater hemma så går det lika bra.

Receptet kommer från boken Baka med grönsaker av Lina Wallentinsson.

Läs också: Plommonmarmelad med vinbär – enkelt recept

Tomatfocaccia med fetaost och körsbärstomater

Skriv ut

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst
  • 1 förpackning passerade tomater (400 ml)
  • 7 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
  • 1 msk flytande honung
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk hackad färsk rosmarin
  • 15 körsbärstomater
  • 150 g fetaost
  • några kvistar rosmarin
  • olivolja och flingsalt att strö över

Gör så här

  1. Vispa ut jästen i de passerade tomaterna i en bunke.
  2. Tillsätt mjöl, honung, olja, salt och rosmarin. Rör ihop till en lös deg. Lägg degen i en långpanna, plåt eller i två ugnsformar (cirka 25 x 20 cm). Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur i cirka 3 timmar eller tills degen jäst upp till cirka dubbel storlek.
  3. Sätt ugnen på 225 grader.
  4. Tryck ner tomater, fetaostbitar och några rosmarinkvistar här och där i degen. Pensla försiktigt med olja och strö flingsalt över.
  5. Grädda i mitten av ugnen i cirka 20 minuter eller tills focaccian har fin färg och är genomgräddad.

Recept: Lina Wallentinsson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen