Recept 13 augusti 2021
Tomatsallad med knaprigt baconströssel
Tomater i gott sällskap av krämig burrataost, basilika och ett knaprigt baconströssel. Himmelskt gott tillbehör till grillat.
Katarina Ekeströms goda tomatsallad är eller till exempelvis grillat eller lammfärsbiffar.
Läs också: Goda lammfärsbiffar
Tomatsallad med baconströssel
Skriv ut
Ingredienser
- 4 – 6 personer
- 800 g tomater, gärna blandade sorter
- 2 burrataostar, eller mozzarella
- 3 skivor levain, surdegsbröd
- 2 skivor bacon
- 1 msk olivolja
- 2 tsk balsamvinäger
- Pesto
- 1 liten knippa basilika
- 1 näve nötter, valnötter eller andra
- 1 vitlöksklyfta
- 3/4 dl raps- eller olivolja
Gör så här
- Skiva, klyfta eller halvera tomaterna beroende på storlek. Lägg upp på ett fat och salta lätt. Lägg ostarna på fatet.
- Skär brödet i tärningar. Vänd bitarna i olivolja och salta lätt. Stek till fin färg.
- Stek baconskivorna knapriga. Låt svalna och hacka sedan fint.
- Mixa eller hacka ihop en grov pesto av basilikan, nötterna, vitlöken och oljan.
- Lägg brödet på tomatfatet, strö baconet över, droppa på vinäger och olja. Fördela peston över fatet och dra ett par tag på svartpepparkvarnen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.