Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 13 augusti

Tomatsallad med knaprigt baconströssel

Tomater i gott sällskap av krämig burrataost, basilika och ett knaprigt baconströssel. Himmelskt gott tillbehör till grillat.

 Vacker och underbart god tomatsallad.
Vacker och underbart god tomatsallad. FOTO: Katarina Ekeström

Katarina Ekeströms goda tomatsallad är eller till exempelvis grillat eller lammfärsbiffar.

Läs också: Goda lammfärsbiffar

Tomatsallad med baconströssel

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 – 6 personer
  • 800 g tomater, gärna blandade sorter
  • 2 burrataostar, eller mozzarella
  • 3 skivor levain, surdegsbröd
  • 2 skivor bacon
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • Pesto
  • 1 liten knippa basilika
  • 1 näve nötter, valnötter eller andra
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3/4 dl raps- eller olivolja

Gör så här

  1. Skiva, klyfta eller halvera tomaterna beroende på storlek. Lägg upp på ett fat och salta lätt. Lägg ostarna på fatet.
  2. Skär brödet i tärningar. Vänd bitarna i olivolja och salta lätt. Stek till fin färg.
  3. Stek baconskivorna knapriga. Låt svalna och hacka sedan fint.
  4. Mixa eller hacka ihop en grov pesto av basilikan, nötterna, vitlöken och oljan.
  5. Lägg brödet på tomatfatet, strö baconet över, droppa på vinäger och olja. Fördela peston över fatet och dra ett par tag på svartpepparkvarnen.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen